onsdag den 29. juni 2011

Ulovlige sprøjtemidler anvendes i danske haver i store mængder

Mange havejere vil de kommende uger anvende sprøjtemidler indeholdende benzalkoniumchlorid, som ikke er godkendte af Miljøstyrelsen til algebekæmpelse. Sprøjtemidler, der anvendes til bekæmpelse af alger, skal være godkendte af Miljøstyrelsen. Benzalkoniumprodukterne anvendes til at bekæmpe alger på tage, stenflader, mur– og træværk. I en rapport fra Miljøstyrelsen opgøres mængden til over en million liter om året. Produkterne sælges gennnem byggemarkeder, trælasthandler, malerforretninger, dagligvareforretninger og havecentre uden at forbrugeren gøres opmærksom på at anvendelsen er ulovlig!

Hvad er alternativet?
At vælge det af Miljøstyrelsen godkendte algemiddel "AlgeFri". Aktivstoffet i AlgeFri er naturligt forekommende fedtsyrer, som er kendetegnet ved at være nedbrudt i løbet af få dage. Tillige virker AlgeFri hurtigere og er ca. 20% mere effektiv end benzalkoniumchlorid over tid.

Hvad er konsekvensen på sigt, hvis forbrugerne ikke ændrer adfærd ?
I de danske haver vil der løbende opbygges store mængder af kemiske stoffer i jorden, som slet ikke er tilladte at sprede i miljøet. Nye og godkendte produkter hvor en række udviklingsomkostninger er afholdt vil ikke komme i anvendelse og dermed vil processen omkring udvikling af nye og mere miljøvenlige produkter gå i stå
 

Læs mere her

tags: jorden, kemi, omkostninger, træværk, byggemarked, miljø, miljøvenlig,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar