Københavns Vestegns Politi og Dansk Byggeri advarer nu borgerne i politikredsen om at benytte sig af ?gode tilbud? fra udenlandske arbejdere, som kører rundt i politikredsen og ringer på hos private
Det ringer på døren. Udenfor står to udenlandske mænd. De har bemærket, at din indkørsel godt kunne trænge til reparation og giver et godt tilbud. Du slår til og betaler på forskud. De arbejder - en halv dag - så smutter de igen. Du står tilbage med en halvfærdig indkørsel og er 50.000 kr. fattigere. Og politiet kan ikke gøre noget, fordi der juridisk ikke nødvendigvis er tale om et strafbart forhold fx bedrageri.
Højsæson for fup-arbejde
Sommeren er højsæson for udenlandske - ofte engelsktalende - arbejdere, der ringer på døren hos private og tilbyder for eksempel at skifte havefliser eller andre former for brolægger - eller asfaltarbejder.
Arbejdet er ofte sjusket udført, og politiet står magtesløse, når vrede borgere henvender sig. For når to parter indgår en aftale - også mundtligt - og der efterfølgende opstår konflikter, er der tale om en civilretlig tvist.
- Jeg forstår godt borgerne føler sig snydt. Men for at vi kan gå ind sagen, skal der påviseligt være tale om et strafbart forhold, og det er der ofte ikke i de sager, siger Leif Hühne Wengel, leder af Københavns Vestegns Politis udlændingegruppe.
Afslå tilbud
Dansk Byggeri har fået adskillige henvendelser fra private, som har oplevet denne form for ulovligt dørsalg - og i visse tilfælde har boligejerne følt sig direkte truet af de udenlandske håndværkere. Her opfordrer man borgerne til at afslå tilbuddene.
- De udenlandske arbejdere er ikke omfattet af nogen form for garantiordning. Der er derfor ingen steder at klage og ingen mulighed for erstatning, hvis man ikke får det for pengene, som man regner med, siger John Hvass, konsulent i Brolæggerlauget hos Dansk Byggeri.
Ring til politiet ved ulovligt dørsalg
Også politiet råder borgerne til at afslå tilbud og ringe til politiet, hvis de oplever udenlandske arbejdere stemme dørklokker.
- Dørsalg er ulovligt. Der er bødestraf og mulighed for at beslaglægge arbejdsredskaber, køretøjer mv., hvis vi tager dem på fersk gerning, siger Leif Hühne Wengel, leder af Københavns Vestegns Politis udlændingegruppe.
Henvendelse kan ske til Københavns Vestegns Politi på telefon 4386 1448 eller på 1-1-4.
Kontakt:
John Hvass, Konsulent for Brolæggerlauget, Dansk Byggeri, telefon 72 16 01 79, mobil 20 20 33 66
Leif Hühne, Leder af Udlændingegruppen, Københavns Vestegns Politi, mobil 7258 7921
Læs mere her
tags: København, politi, bedrageri, boligejer, beslaglægge, penge,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar