onsdag den 1. juni 2011

Ægte naturskifer på taget

Nye skiferformater har fået prisen på de stilfulde naturskifertage til at falde. Ægte naturskifer på taget behøver hverken at være tungere eller dyrere end tegl.

Det er stærkere, det er mere holdbart, det ældes smukkere og det skåner miljøet bedre. Hidtil har det også været dyrere.

Vi kender naturskifertaget fra historiske bygninger og store herskabsvillaer, hvor mange tage ligger der den dag i dag efter mere end 100 års tro tjeneste. For den almindelige husejer har taget på trods af fordelene ikke været så attraktivt, for prisen har stået i vejen.

I de senere år har der imidlertid været en stigende interesse blandt parcelhusejere for at hæve tagets kvalitet. Mange vil i dag for eksempel have inddækninger og tagrender af zink og kobber i stedet for plast.

Smukkere og billigere
Tagbelægningen er kommet i fokus for husejernes større kvalitetsbevidsthed. Stadig flere parcelhusejere efterspørger ægte naturskifer som alternativ til eternittaget eller det sortglaserede tegltag, som på den almindelige villa kan virke alt for skinnende.

Det er der en god grund til: Prisen på naturskifer er kommet ned, takket være mere handy skiferformater, der har bragt prisen for at få lagt skifertaget ned i niveau med det traditionelle tegltag af god kvalitet.

Naturskiferen er således ofte ikke dyrere at anskaffe end de øvrige tagbelægninger som røde tegl, glaserede tegl eller eternit. Prisforskellen afhænger dog noget af det underlag, taget skal lægges på.

Men hvis man medregner naturskiferens langt bedre holdbarhed, ender prisen per leveår ofte på omkring halvdelen af de andre tages pris. Det gør huset mere værd, så pengene kommer ind igen også hvis man sælger huset, få år efter at taget er lagt.

Skiferkoncept til private
Danmarks førende leverandør af skifertage, der har forsynet en række historiske bygninger med nyt tag, er Kongebro Natursten A/S. Erfaringerne fra 20 års arbejde med skifertage har Kongebro lagt ned i et koncept, der henvender sig til villa– og parcelhusejere.

Med fem handy naturskifertyper, der er designet specielt til den mindre privatbolig, kan husejeren vælge mellem at give huset et moderne eller et mere klassisk tag med den samme lange holdbarhed. Skifertyperne produceres i flere forskellige størrelser og er velegnede til alle former for nybyggeri og renovering.
Alle skifertyperne kommer fra verdens største naturskiferproducent Cupa Pizarras i Nordspanien.

Værd at bemærke er især Kongebro Rustik, som er den første af sin art på det danske marked. Skiferpladens rustikke karakter adskiller sig væsentligt fra fabriksfremstillede kunstprodukter og giver tagfladen en helt speciel og eksklusiv fremtoning.

Messingplade med serienummer
Kongebro har over hele landet en række certificerede naturskiferentreprenører, der er specialuddannet og har dokumenteret erfaring i tagdækning med naturskifer. Entreprenørerne kan håndtere alle faser af tagudskiftningen til færdigt tag med underlag, inddækninger mv.
Oplægningen foretages altid af en blikkenslager, som er uddannet til naturskifer montering på lige fod med udførelse af tagrender og inddækninger i zink eller kobber.

Som en ekstra kvalitetssikring og service forsynes alle tage med et messingskilt med tagets eget serienummer. Med det kan husejeren på hjemmesiden www.kongebro.com finde alle nødvendige oplysninger om skifertype, produktionsmetode, udførelsesmetode, håndværkere på taget mv.

Oplægges uden undertag
Et naturskifertag kan oplægges efter gammelkendte principper direkte på et underlag af rupløjede brædder og behøver ikke undertagsmembran eller taglægter, som man bruger ved andre tagtyper.

Denne traditionelle oplægning har bevist sit værd gennem et århundrede og vurderes af fagfolk til at være den sundeste og enkleste konstruktion for en naturskiferbeklædning, som skal kunne ånde og samtidig holde taget tæt i generationer.

Redaktionel kontaktperson:
Erik Johansen, direktør, Kongebro Natursten A/S, tlf. 43 55 12 15,
Flere informationer på www.kongebro.com
 

Læs mere her

tags: direktør, Danmark, kunst, Messi, penge, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar