mandag den 6. juni 2011

Ny varmekilde sparer penge og energi

Varmepumpen er for alvor ved at vinde indpas i hjem og fritidshuse på Sjælland. Ideen er enkel og udbyttet stort.

Mange husstande på Sjælland er opvarmet med dyr elvarme. Forbrugere kan spare penge på varmebudgettet ved at installere en varmepumpe.

Varmepumpen er enkel og flytter nærmest varme fra et sted til et andet: Et anlæg består af en udendørs– og en indendørsdel som trækker varme fra udendørsluften og sender energien inden døre. Undervejs bliver luften yderligere opvarmet, og sendes i cirkulation inde i boligen. Det sker med hjælp fra en elektrisk kompressor.

Resultatet er billig varme og omgående besparelser på varmeregningen hos forbrugerne på Sjælland. En varmepumpe af mærket Panasonic kan ved et forbrug på 1 kWh elektricitet producere mere end 3 kWh varme. Sammenlignet med el–radiatorer bruger Panasonics varmepumpe således kun 1/3 energi for samme varmeydelse: Det er en besparelse på op til 66 %.

– Varmepumper giver forbedringer for både indeklima og privatøkonomi med ensartet temperaturer og fordeling af varme i boligen, fortæller direktør Claus Gudmundsson.

Udvikling af varmepumper er gået stærkt inden for de seneste år. I samarbejde med Energistyrelsen har Teknologisk Institut og Prøvestationen for Varmepumpeanlæg foretaget flere udviklingsprojekter. Erfaringerne fra disse projekter er blevet brugt i den danske varmepumpebranche og ifølge Teknologisk Institut ses der nu en klar stigning i varmepumpernes effektivitet.

Anskaffelse af en varmepumpe tjener sig hurtigt ind på de store besparelser på varmeregningen. Typisk er varmepumpen betalt i løbet af tre til fem år. Beregninger fra Teknologisk Institut viser at varmepumper kan give besparelser på elregningen på op til ca. 12.500 om året.

Sjællandske forbrugere kan med fordel anskaffe varmepumpe til både helårsboligen eller fritidshuset. Varmepumpen er et effektivt og miljørigtigt supplement til opvarmning af boliger med elvarme.

SparEnergi ApS er et nyt selskab, der forhandler og installere Panasonic varmepumper. Målgruppen er bolig– og fritidshusejere på hele Sjælland.

 

Læs mere her

tags: direktør, økonomi, Sjælland, penge, husstand, energi, Teknologisk Institut, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar