mandag den 27. juni 2011

Giv rusten metal et sandblæst look

Metal og rust er en dårlig blanding, som de fleste helst er fri for. Men med Hammerite metalmaling kan du hurtigt og nemt male direkte på rust. Denne sæson er nyheden inden for overfladebehandling af metal et "sandblæst" look.

Metalmalingen fra Hammerite har flere funktioner på én gang det stopper rust, beskytter mod fugt og er grund– og slutmaling i en og samme beholder. Du skal ikke veksle mellem brugen af flere produkter og vente, mens de forskellige lag tørrer. Derfor er malerarbejdet hurtigt overstået og med et flot resultat.

Nyt sandblæst look
Denne sæsons store nyhed er farveeffekten "sandblæst". Det "sandblæste" look er meget populært, og når det males på, får fx de rustne havemøbler eller udendørslamper en flot, ny overflade. Med metalmalingen kan du selv male dine metalting, så de på en gang er beskyttede mod rust og samtidig får en flot "sandblæst" effekt. Malingen fås i fire farver koksgrå, sølv, grøn og gråhvid og er særdeles stærk og langtidsholdbar.

Rust dukker som bekendt frem alle steder, hvor vand/fugt og metal kommer i kontakt over længere tid, og det kan være både inden– og udendørs, fx på stakit, rør,

lamper eller familiens cykler mm. Ud over de æstetiske grunde er det praktisk at fjerne eller dække rusten så hurtigt som muligt, så den ikke breder sig yderligere og dermed ødelægger metallet fuldstændigt.

Sådan maler du direkte på rust med metalmaling:
1. Løstsiddende rust og afskalninger fjernes med groft sandpapir eller stålbørste.
2. Støv og skidt fjernes med en affedter, fx acetone.
3. Tør metallet af med en ren klud.
4. Brug en bred pensel, en malerrulle, sprøjtepistol eller en spraydåse til at påføre Hammerite. Kan påføres direkte ovenpå fastsiddende rust!
5. Når første lag er tørt (tager kun 1 time!), påføres andet lag.
6. Nu kan du slappe af og bare nyde det flotte, langtidsholdbare resultat.

Hammerite metalmaling findes i mange farver og med forskellige overflader – udover den "sandblæste" effekt også i Glat Effekt, Hammer Effekt og Satin (halvblank) Effekt.
Produktet fås hos farvehandlere og i byggemarkeder.

Hjælp til gør–det–selv–folket fås hos Borup–Kemi I/S, tlf. 57 56 00 20.
 

Læs mere her

tags: blæst, Borup, pistol, byggemarked,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar