Det har taget tre år at designe og udvikle ALU-WALL et nyt modulært reolsystem, der sætter fokus på fleksibilitet og personlig tilpasning. TV2 er blandt de mange, der allerede har taget det strømlinede og robuste design til sig.
Som ordsproget lyder, er det svært at skulle genopfinde den dybe tallerken. Det samme gælder reolen men hos Munch Furniture har man forsøgt netop dette. Firmaet har designet og produceret opbevaringssystemer i over tredive år, og de er løbet ind i alle tænkelige udfordringer undervejs. Hvad er det mest holdbare materiale på længere sigt? Hvordan kan man forøge brugervenligheden?
I samarbejde med den velkendte designerduo 2R Rasmussen og Rolff har man forsøgt at finde svaret. Hele produktionen skal være enormt gennemtænkt og funktionel. En reol skal kunne overleve i så mange år, nærmest være tidløs, så det er nødvendigt at holde sig rigtig mange aspekter for øje i processen, forklarer designer Henrik Rolff, der uden tøven kalder ALU-WALL for ?den ultimative reol?.
Idéen bag ALU-WALL har rødder tilbage i de klassiske Meccano-byggesæt, og det moderne, internationale aluminiumsdesign kan modstå selv det værste slid. Løsningen består kort sagt af hylder og paneler, der kan sammensættes på utallige måder og senere skilles ad uden besvær.
? Det er ikke nødvendigt at tilkalde en montør for at lave små justeringer. Der findes én type skrue, som benyttes til alle funktioner, og der er ikke noget, der pludseligt går i stykker. Det kan tåle, at du hiver, slider og taber det, og det er enormt nemt at lave om på opstillingen, der med løsdele også kan pakkes hurtigt sammen og opbevares.
Succes i praksis
Munch Furniture har indgået et samarbejde med TV2, hvor ALU-WALL er blevet testet i hovedkvarterets tekniske afdeling. Initiativet er blevet overset af Klaus Brix. Det har været en rigtig god proces. Vi føler os lyttet til, og modulsystemet dækker alle vore generelle opbevaringsbehov, herunder i kontorer, bibliotek og båndarkiv. Vi har endda haft en arkitekt med hele vejen på sidelinjen, som også er godt tilfreds, lyder det fra den bygningssagkyndige, der nu har anvendt ALU-WALL i over halvandet år.
? TV2 er en fantastisk sparringspartner, og de har været både positive og konstruktivt kritiske overfor vores produkt, fortæller Henrik Rolff, der sammen med sin kompagnon, Leif Erik Rasmussen, har været yderst principfast, da man skulle designe svaret på erhvervslivets og de privates opbevaringsbehov.
Kernefilosofien bag ALU-WALL er færrest mulig dele med størst mulig genanvendelse i andre kombinationer. Selve hyldesystemet er baseret på lodrette delinger med længder op til 180 cm samt lodrette gavle og skydedøre uden hængsler. Brugeren kan selv tilpasse hele partiet og tilføje ekstra komponenter efter behov. Der er kraftige gevind i bunden, og man kan sætte hjul på, så reolen let kan flyttes. Rengøring bliver også nemmere i kraft af sættets modulære natur.
Fleksibiliteten har været en stor fordel for TV2. Vi flytter meget rundt internt. Derfor er vi rigtig glade for, at det er så nemt at skille ALU-WALL ad og sætte det op igen, og at det ikke tager skade eller bliver slidt undervejs, som vores gamle system gjorde. Designet er desuden stilrigt og luftigt, og det passer godt ind i huset her, vurderer Klaus Brix.
? ALU-WALL er vores bedste og mest gennemarbejdede produkt til dato. Det har været en fantastisk arbejdsproces, og vi har haft helt frie hænder til at opfinde et reolsystem, der kan dække alle behov. Der er intet overladt til tilfældighederne, afslutter Henrik Rolff.
--
Fakta:
Munch Furniture A/S har rødder tilbage til 1938 og producerer møbler til alle slags miljøer med design og kvalitet i højsædet. Produkterne distribueres landsdækkende og på eksportmarkederne via et bredt forhandlernetværk. Nærmeste forhandler anvises ved henvendelse på telefon 24 95 10 00 eller as@munch.dk. www.munch.dk
--
Billedtekster:
Billede 1: ALU-WALL sætter fokus på fleksibilitet, holdbarhed og personlig tilpasning.
Billede 2: Hyldesystemet i ALU-WALL består af lodrette delinger med længder op til 180 cm og kan udstyres med skydedøre.
Billede 3: Med et moderne og internationalt aluminiumsdesign har ALU-WALL vakt opsigt hos TV2s tekniske afdeling.
Billede 4: Den modulære opbygning gør ALU-WALL til et meget alsidigt reolsystem. Udstyret med hjul kan hele partiet let flyttes.
Læs mere her
tags: TV2, Erik Rasmussen, erhvervslivet, fleksibilitet, sprog, miljø,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar