lørdag den 16. juli 2011

Stilren vinholder er årets gaveide

Nu er det slut med irriterende stænk og pletter fra de populære vinkartoner med tappehane. En dansk designet og dansk produceret vinholder i rustfrit stål med drypbakke eliminerer problemet.

– Det var simpelthen brandirriterende, at vinen fra kartonen altid stænkede på gulvet eller på den fine damaskdug.
Med den holdning gik idemanden, Larry Christierson fra firmaet Upjane, i krig med at designe en gedigen holder til tre og fem liters papvine. Resultatet er Cristeel, en pyramideformet, futuristisk designet holder i rustfrit stål.
Den udmærker sig dels ved, at den kan holde alle typer vinkartoner uanset tykkelse, dels at den har en drypbakke. Drypbakken er lige til at tage ud, tørre af eller stille den i opvaskemaskinen.
Selve kartonen står i spænd mellem to stålflanger, som automatisk sikrer, at vinen står fast uanset kartonens bredde. Den kan oven i købet også holde to treliters kartoner, så både rødvin og hvidvin står i holderen og er nemme at tappe fra.
Samtidigt er vinen løftet op i 22 centimeters højde. Det betyder, at det er nemt at tappe vin direkte i et glas eller i en almindelig karaffel.

Stueren trend
Mens vin på pap for blot nogle år siden havde et blakket ry, er vinkendere i dag enige om, at vi som forbrugere får overordentligt meget for pengene.
Ifølge Larry Christierson er salget af vin i tre – og femliters vinkartoner steget eksplosivt med ikke færre end 30 procent inden for et år.
Med andre ord er forbrugerne enige med vinkenderne, men vi er også enige om, at kartonerne er besværlige at tappe fra. En karton vin på en bordkant eller på køkkenbordet besidder en meget beskeden charme. Endnu mindre er charmen, når den ellers fortræffelige rødvin havner som pletter på det ubehandlede trægulv eller den pæne dug.
– Vi var igennem utallige tests, før vi nåede frem til en prototype, vi ville præsentere for publikum, siger Larry Christierson.
– Under forløbet havde vi kontakt til en række instanser og producenter for at nå frem til den løsning, vi har i dag.
– Cristeel er designet til at holde og til at være funktionel. Men designet gør også, at den kan stå fremme på bordet med de pæne vinglas.
– Og det er slut med værtens formanende blikke om at passe på med at spilde. Skulle uheldet være ude, havner de dyre dråber i drypbakken. Den er i øvrigt udformet, så den kan opsamle langt mere, end nogle almindelige dryp, siger Larry Christierson.

Oplysning om forhandlere: 7020 3900
 

Læs mere her

tags: penge,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar