søndag den 24. juli 2011

En råstærk letvægter

Årets nyhed på plæneklipperområdet er en kompakt el–dreven fyr, der appellerer til den kræsne, den støjfølsomme og ikke mindst til kvinder.

Nu går villahave–ejerne fra støj og styrke til styrke og stilhed. Den nyeste teknologi har givet de elektriske plæneklippere et kvantespring frem i udvikling, så de med hensyn til råstyrke i dag kan måle sig med de larmende benzinklippere.

Styrken er kommet i top men vægten er sænket, så nu kan pigerne også lege med, når græsplænen skal have den ugentlige overhaling. For det er en ren leg at køre selv en plæne på 1000 kvadratmeter over med denne nye el–klipper.

Den er så let, at det er helt overflødigt at snakke om selvkørende egenskaber. Selv en rigtig langhåret forårsplæne med græshøjde op til 20–30 cm smyger den sig igennem med eller uden græsopfang. Med en vægt på ca. 10 kg. og store letløbende hjul og et frontparti, der er designet til at "sluge" græsset, har el–klipperen ingen konkurrenter. Selv under søndagsfreden vil dine naboer ikke høre, at du klipper din plæne.

Bag nyskabelsen står firmaet Bosch, som har tænkt i styrke, da de udviklede den kraftige el–motortype, som kendes fx fra vinkelslibere og andet kraftigt el–udstyr, til at yde sit bedste i en plæneklipper. Motoren har mindst lige så mange kræfter som de bedste benzinklippere og målt i newtonmeter er vi oppe i nærheden af 20, og det kan godt imponere folk med forstand på kraft.

El–klipperen er ikke kun let, stærk og støjsvag. Den er vidunderlig nem at betjene, selvstartende og forsynet med et enkelt greb for at sætte den skarpe roterende klinge i gang. Dertil har den et genialt kantklippesystem. På hver side og foran motorskjoldet sidder to sneglegange, som trækker græsset langs kanter og husmure med videre ind til klipning. Systemet kaldes Rotak plænekam og er en nyskabelse, som gør efterfølgende kantklipning helt overflødig.

Sådan er ledningen aldrig i vejen

Den kritiske haveejer kan hævde, at en el–klipper med ledning ikke giver ordentlig "frihed" til at klippe hid og did og efter et mere tilfældigt mønster.

Den lange ledning forhindrer naturligvis total løssluppenhed, men hvem tumler rundt med sin plæneklipper og slår lidt græs her og lidt dér.

Dels efterlader det plænen uskøn, og dels vil græsset næsten altid være anlagt på en måde, så det er helt naturligt at klippe den i vandrette baner som efter et vaskebrætmønster, og så er ledningen aldrig i vejen.

Princippet for kørsel med plæneklippere og lange ledninger er, at man konstant bevæger sig væk fra ledningens tilkobling til fx en udendørs stikkontakt. Gør man det konsekvent er "friheden" maksimal, og har man plæner for og bag sit hus, kan det være en god idé at have udendørs stik begge steder. Så er hækkeklipningen også nemmere, når ledningen skal tilsluttes.

Billedtekster:

Den nye Rotak plæneklipper er så let, at den nemt bæres under armen. Til gengæld er den stærk som en benzindreven, når den kommer ned på græs.

Slip for klipning langs kanten. Den specielt udviklede plænekam klarer problemet.

###

Bosch koncernen er en førende international producent af auto– og industriteknik, forbrugsgoder og bygningsteknik. Koncernen havde i regnskabsåret 2005 ca. 250.000 ansatte og en omsætning på 42 mia. euro. Virksomheden blev grundlagt i Stuttgart i 1886 af Robert Bosch (1861–1942) som "Værksted for finmekanik og elektroteknik". I dag omfatter koncernen et globalt netværk af produktion, distribution og kundeservice i 270 datterselskaber med mere end 12.000 servicecentre i over 140 lande. Bosch i Danmark www.bosch.dk beskæftiger ca. 500 medarbejdere.

Bosch koncernens ejerstruktur sikrer økonomisk uafhængighed og forretningsmæssig frihed. Den giver virksomheden mulighed for at foretage betydelige investeringer for at sikre fremtiden og leve op til et socialt ansvar i grundlæggerens ånd. 92 % af kapitalandelene i Robert Bosch GmbH ejes af stiftelsen Robert Bosch Stiftung. Virksomhedens industrielle aktiviteter og ejerfunktioner varetages af Robert Bosch Industrietreuhand KG. For yderligere information se www.bosch.com
 

Læs mere her

tags: Danmark, euro, økonomi, Stuttgart, regnskab, datterselskab, omsætning, virksomhed, benzin, teknologi, kvantespring, Bosch, Motor,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar