søndag den 24. april 2011

Vi søger ny bolig ? men udsætter underskriften

Her åbner www.booman.dk (400) Masser af aktivitet hos mæglerne, men salget er stadig under det normale

Danskernes interesse for boliger til salg udvikler sig helt anderledes end tallene for boligsalget. Hvor omsætningen af boliger i dag er markant lavere end i rekordårene 2005 og 2006, mærker ejendomsmæglerne paradoksalt nok stigende besøgstal og søgninger på hjemmesiderne, markant fremgang i antallet af fremvisninger og ligeledes flere bestillinger af salgs-materiale på de boliger, som er til salg.

Hos Danmarks største mæglerkæde er antallet af boligsøgende på hjemmesiden edc.dk steget med 10 pct. siden 2008, og alene fra 2009 til 2010 med over 7 pct. Samlet set var der således 17 millioner brugere, der anvendte edc.dk til boligsøgning i 2010.

I årets tre første måneder melder EDC-kæden om 15 pct. stigning i antallet af fremvisninger sammenholdt med samme periode i fjor. Omfanget af bestilt materiale, dvs. salgsopstillinger og boligpræsentationer, er ligeledes i årets første kvartal steget 18 pct. siden 1. kvartal 2010.

- Der er ingen tvivl om, at rigtig mange danskere går med en drøm om at skifte boligen ud. Det vidner aktiviteten på vores hjemmeside og i butikkerne om. Men det er den tunge del af overvejelserne, som trækker købet ud i øjeblikket. Nemlig en usikkerhed om den økonomiske situation, siger kommunikationskonsulent i EDC, Birgitte Ringbæk. En eventuelt stigende rente og debat om skatteændringer får køberne til at tænke sig ekstra grundigt om.

Omstændighederne for at gøre en god bolighandel er ellers markant til stede: Udbuddet er rekordstort og pt. over 78.000 boliger, priserne er faldet over det meste af landet gennem de seneste 3 år, og renten er trods den seneste beskedne stigning - fortsat helt i bund.

Til trods for at salgstallene stadig ikke er tilbage på normalt niveau, er der glæde over købernes tiltagende interesse. Mere end 80 pct. af alle boligsalg sker nemlig på grund af ændringer i folks livssituation, som skaber et behov for en anden bolig. De fleste boligkøbere kan udsætte købet i en periode, men handler det om en bolig der er blevet for lille, er der grænser for hvor længe man fungerer med det. Er man usikker på økonomien, kan det være man vælger det lidt billigere rækkehus i stedet for en villa, eller et lidt billigere område i stedet for éns førsteprioritet, men markedet bliver holdt i gang, siger Birgitte Ringbæk.

---

Udvikling i %:1. kvt. 2010 1. kvt. 2011

Besøgende på edc.dk + 12 %
Fremvisninger + 15 %
Materiale bestillinger (Salgsopstillinger/boligpræsentationer) + 18 %

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, 2010, 2011, 2008, økonomi, renten, omsætning, 2006, kommunikation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar