fredag den 29. april 2011

Fald i realkredittens udlån skyldes ikke boligsalget

I en pressemeddelelse fra Realkredittens organisationer oplyses det i dag, at nettoudlånet i 1. kvartal 2011 er næsten halveret i forhold til samme kvartal sidste år. Vicedirektør i Realkreditrådet Jan Knøsgaard forklarer faldet med Usikkerheden i økonomien og på boligmarkedet er fortsat stor. Det holder bolighandler samt investeringer i erhvervsejendomme og private boliger tilbage .

Det er dog ikke i særlig stort omfang salget af boliger der forklarer faldet. Første kvartal 2011 endte med et boligsalg 4 % under salget samme kvartal i 2010, hvilket således langt fra alene kan forklare en næsten halvering af realkredittens udlån.

Derimod er det fald i tillægslån, altså lån som ikke ydes i forbindelse med ejerskifte, der er den helt overvejende årsag til halveringen. En del af forklaringen herpå er givetvis at lysten til at belåne sin bolig yderligere har været faldende i takt med stigende usikkerhed om økonomi, renten og beskæftigelsen, men også realkredittens strammere udlånspolitik bærer en del af forklaringen.

- For at undgå mytedannelser er det vigtigt at få understreget, at når realkredittens udlån halveres, har det ikke noget med boligsalget at gøre, men det er derimod et stort fald i interessen for både at yde og tage tillægslån, der er baggrunden, siger EDC s formand Poul Erik Bech.

Læs mere her

tags: direktør, 2010, 2011, økonomi, politi, renten, Realkreditrådet, boligmarkedet, Realkredit, beskæftigelse, organisation, pressemeddelelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar