fredag den 8. april 2011

Salget af sommerhuse steget 14 %

- Forhøjet fradrag for udlejning en del af forklaringen

Salget af sommerhuse steg i første kvartal 2011 med 14 % sammenlignet med samme periode sidste år. Dermed adskiller sommerhussalget sig fra resten af markedet, hvor salget i samme periode er gået en smule tilbage, nemlig 3 %. Det er vest for Storebælt at salget er stigende og især i de store sommerhusområder i Vest- og Nordjylland. Det viser helt nye salgstal fra EDC.

- Der er flere årsager til at salget af sommerhuse i øjeblikket udvikler sig bedre end helårsboligerne, siger EDC s kommunikationschef Jan Nordmann. For det første har forhøjelsen af bundfradraget til 20.000 kr. for udlejning gjort det mere attraktivt at leje huset ud. Der er ganske enkelt en bedre totaløkonomi ved investering i et sommerhus, hvis man altså lejer det ud. Denne effekt ses ret tydeligt i tallene, idet salget er steget mest netop i de områder, hvor man traditionelt lejer sommerhuset ud.

- Ligeledes oplever vi flere kunder i kategorien 45-50 års alderen, der hidtil har været lidt afventende, men som synes at priserne nu er kommet ned i et attraktivt leje, og som derfor slår til, siger Jan Nordmann.

Det er generelt sommerhuse i den billige ende af skalaen, der sælger bedst. På Sjælland (bortset fra Nordsjælland) vil det sige huse til omkring 1 mio., mens det i Jylland er huse under 1,5 mio. der er størst afsætning af.

Sommerhussalg 1. kvartal 2011 i forhold til 1. kvartal 2010

Hovedstaden - 11%
Sjælland, Lolland, Falster - 8%
Fyn + 67%
Østjylland + 25%
Nordjylland + 43%
Vestjylland + 38%
Sønderjylland + 7%
Hele Danmark + 14%

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, 2011, økonomi, Sjælland, Nordsjælland, Jylland, Nordjylland, Østjylland, Storebælt, Lolland, Sønderjylland, kommunikation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar