tirsdag den 5. april 2011

Toscana-stemning i haven året rundt

I området omkring Firenze i Toscana finder man ler af helt speciel kvalitet. Når det grå ler kommer i hænderne på dygtige pottemagere, forvandles det til krukker i glødende kulører, der er lige så dekorative i danske haver som på italienske balkoner. Nu har en dansk internetbutik specialiseret sig i terracotta–krukker fra Firenze.

De florentinske terracotta–krukker kan holde til at stå ude året rundt, selv når frosten bider. Når man blot sørger for at sætte dem på krukkefødder, så overskydende vand kan løbe fra, kan de sagtens gå i arv til næste generation. At krukkerne kun bliver kønnere, efterhånden som de får lidt patina, tæller også på plussiden. Dette var nogle af grundene til, at Tina Rasmussen for et par år siden startede internetbutikken Casatina.dk, som har specialiseret sig i italiensk terracotta.

Pottemagerhåndværk med århundredgamle traditioner

Tina Rasmussen rejste Toscana rundt for at lede efter de allerbedste krukker til sin butik. Hun fandt dem i Impruneta, lige uden for Firenze. Her har hun indledt et nært samarbejde med Brdr. Masinis pottemageri, som har eksisteret på samme sted siden 1681. Masini har egen lergrav med ler af dokumenteret høj kvalitet. Pottemagerne arbejder efter gamle tegninger og traditioner og anvender både værkstedets antikke og moderne ovne, hvor varerne bliver brændt ved nøjagtigt 930 grader C.

Terracotta–krukker i alle former og størrelser

Casatina fører både klassiske og moderne krukker i mange størrelser, helt op til 1 meter i diameter. Her er både runde, koniske og firkantede krukker, foruden opsatser og krukker i specielle former, f.eks. til at hænge på en væg eller skubbe ind i et hjørne på en lille altan.

Da Casatina–krukkerne kan stå ude hele året, kan man enten tilplante dem med stedsegrønne buske og flerårige planter, eller veksle mellem årstidens blomster. Inden længe kan de fyldes med sommerblomster i alskens farver.

Krukkerne leveres direkte til havedøren

"Vi leverer vores krukker med oprindelsescertifikat", forklarer Tina Rasmussen. "Det er kundens garanti for, at terracottaen er af allerbedste kvalitet, og at krukken er lavet af Masinis dygtige pottemagere".

www.casatina.dk har et meget stort udvalg af krukker på lager, som kan leveres ved kundens havedør inden for 2–3 dage. Vil man have en specialfremstillet krukke, må man dog beregne lidt længere leveringstid, for det tager de italienske pottemagere over 5 uger at håndlave og brænde en krukke! Tina Rasmussen lover dog, at resultatet er værd at vente på.

###

Tekst til billede, casatina_01:
Sommerens sortiment udvælges på pottemagerværkstedet i Firenze.

Tekst til billede, casatina_02:
Både danske og sydlandske planter passer smukt til Casatinas specialdesignede krukker.
 

Læs mere her

tags: internet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar