torsdag den 19. august 2010

Skau Glas på Formland - råt, rent og raffineret glas med feminin råstyrke

Bag Skau Glas er der både feminin råstyrke, idérighed og kommentarer til historien. Lene Skau s glas-serier er et resultat af flere års passioneret virke med glasdesign. Lene Skau lader sig inspirere af mønstre og former hun finder på lagerpladser, på facader i gamle industri-haller eller på skrotpladser.

En hilsen til det gamle industrisamfund

Hvis man kigger efter, er der utroligt mange særprægede mønstre i de gamle dørker, hulplader eller facader på nu nedlagte industribygninger som dannede ramme om en arbejdsdag for mange mennesker indtil for ganske nylig. Mønstrene er smukke, og har samtidig haft en funktion. Jeg kan godt lide tanken om at mine glasdesigns kan give mønstrene en ny dimension, som funktionel brugskunst på spisebordet , forklarer Lene Skau.

Stabilt sort gummi giver kant

Serien Sommer , en række farverige glasskåle med mønstre fra industriens hulplader, er et godt eksempel på hvordan det lette møder det rå. Her får frokosten, sushien, eller fx snacks ene selskab af lette mønstre i glade lyse farver, der kan forlænge sommeren i ethvert hjem. Sommer står på en rå bund af sort gummi, som designeren bag, Lene Skau, også selv har formgivet.
Lene Skau eksperimenterer med flere forskellige materialer for at få det rå men feminine udtryk frem. I sin søgen efter den rette kombination, faldt valget på sort gummi, der understreger det rå udtryk og giver kant til det lette og klare glas. Dette gælder også for de større skåle, Signs . Med aftryk af kobberbogstaver fra et gammelt trykkeri, både råber de op og stiller spørgsmål til omgivelserne, mens de hviler på en ring af gummi.

In a New York State of Mind

Er man til det mere urbane udtryk, har Lene Skau udviklet serien Sky; høje glaslygter med aftryk fra kasserede dørk plader. Med Sky kan man skabe sin egen New York stemning, eller anvende den til vase. Udtrykket er råt med det matte mønstrede glas i rektangler, der står på kvadrater af sort gummi.

Raffineret anretning af Sushi hos Yutaka på Skau Glas

Har man sagt storby, har man også sagt sushi. Indehaver af sushibaren Yutaka, Jens Peter Damgaard, der tilbyder sushi til sultne Formland gæster, vil anrette på de raffinerede Sushi tallerkner fra Skau Glas på Yutaka i hal M.

Sushi sættet og serierne Sommer, Sign, Sky samt ørenringene Mosaik er at finde på stand nr. 7264 i Hal J.
Besøg standen og se de smukke eksempler på forvandlingen fra industri til innovationssamfund.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar