fredag den 27. august 2010

Gældskrise skaber ny lånemulighed for boligejere

The system cannot find the file specified. For første gang siden 2005 har danske boligejere nu mulighed for at finansiere sig i et fastforrentet 4 procents obligationslån til en attraktiv kurs. Det er den turbulente udvikling i Grækenland og Sydeuropa, der forårsager den ekstraordinære efterspørgsel efter danske realkreditobligationer, og som på ganske få dage har presset kursen på 4 procents lånet op i et attraktivt niveau.

Spar Nord har netop offentliggjort en ny låneanbefaling med henvisning til, at danske boligejere nu har mulighed for at finansiere sig i et 4 procent fastforrentet obligationslån til en kurs i niveauet 95. Ikke siden 2005 har danske boligejere haft så attraktiv en mulighed for at fastlåse renten på boliglånet i hele lånets løbetid.

Interessant for to grupper af boligejere

Det er seniorporteføljemanager i Spar Nord Martin Lundholm, der står bag Spar Nords nye låneanbefaling, og han peger på, at 4 procents lånet er særligt attraktivt for to grupper af boligejere:

- Det her er først og fremmest en interessant mulighed for boligejere, der tidligere har omlagt deres fastforrentede lån for at lukrere på den aktuelt meget lave flekslånsrente, men som i takt med forventningerne til stigende renter nu gerne vil låse renten fast igen. Den gruppe har nu fået den bedste mulighed i flere år for at låse renten fast på et lavt niveau i hele lånets løbetid, forklarer Martin Lundholm og fortsætter:

- Der er samtidig en gruppe af boligejere, der aldrig har fået omlagt deres 6 og 7 procents lån, og de har nu mulighed for at få en markant lavere ydelse, men med samme sikkerhed for en fast rente.

Forklaring: Gældskrisen

Ifølge Martin Lundholm er det først og fremmest den eskalerende gældskrise i euro-samarbejdet, der har presset kursen på 4 procents lånet op.

- De aktuelle udfordringer i euro-samarbejdet har udspring i den græske gældskrise og medfører, at investorerne trækker sig ud af Sydeuropa for i stedet at placere sig mere sikkert. I den forbindelse vurderer investorerne, at det danske realkreditmarked er et sikkert sted at placere sin investering, og efterspørgslen presser kurserne opad. I sidste ende betyder det nu, at danske boligejere populært sagt kan få en god pris på et fast- og lavtforrentet lån, lyder det fra Martin Lundholm.

Det er ifølge Martin Lundholm umuligt at forudsige, hvor lang tid kurserne vil forblive i det nuværende høje niveau, og derfor er det også for tidligt at sige, hvorvidt kursudviklingen nu vil give anledning til en decideret konverteringsbølge hos de danske boligejere.

Ifølge Realkreditrådet udgjorde det samlede realkreditudlån i Danmark i fjerde kvartal 2009 omkring 2.300 milliarder kroner. Heraf udgør rentetilpasningslån og variabelt forrentede lån med afdrag 58 procent, mens samme lån uden afdrag udgør 38 procent af det samlede realkreditudlån.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, 2009, boligejere, renten, boligejer, realkreditobligationer, Realkreditrådet, obligationer, græske, boliglån, Grækenland, Realkredit, investor,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar