torsdag den 5. august 2010

Indbrudstyve på spil i slutningen af juli

Hver anden dansker er lige nu på ferie. Mange vender i de kommende dage hjem til knuste ruder eller opdirkede låse, advarer sikkerhedseksperter.

Sommerferien kulminerer i denne uge. 48 procent af danskerne i job holder ifølge nyhedsbrevet 3F ferie i den sidste uge i juli. Derfor er der er ekstra god grund til at være på vagt over for indbrudstyve, advarer sikkerhedsfirmaet Group Confidence.

Indbrudstyvene holder i øjeblikket et særdeles vågent øje med danskernes hjem. Mange danskere får sig lidt af en forskrækkelse, når de i de kommende uger vender hjem fra ferie til et gennemrodet hus eller lejlighed. Ofte lukker tyvene sig først ind i husene og filmer værdierne. Herefter sælger de deres optagelser videre til tyvebander, der tømmer boligerne. På den måde går tyvene ikke forgæves, siger Per Bruun Andersen fra Group Confidence, der rådgiver boligejere i at sikre deres boliger mod indbrud.

Det er man enig i hos Forsikringsoplysningen, som også forventer flere anmeldelser af indbrud i private hjem efter sommerferien.

Vi forventer ca. 4.000 indbrud i juli i Danmark. Antallet af indbrud stiger med 25 procent fra juni til juli. I dagene efter industriferien får vi markant flere henvendelser om indbrud hos private danskere, siger Christian Skødt, chefkonsulent hos Forsikringsoplysningen.

Glem videoovervågning
En klassisk fejl i forsøget på at stoppe indbrudstyvene er at bruge kameraovervågning i hjemmene. For reelt har det ingen effekt, forklarer sikkerhedsfirmaet Group Confidence. I de fleste tilfælde bærer tyven hætte, eller også er kameraernes kvalitet for dårlig. Det betyder, at politiet ikke kan bruge optagelserne. Alle undersøgelser viser, at den bedste måde at skræmme tyvene væk er ved at have et vagtværn til at holde øje med boligen og skilte med, at huset er overvåget, siger Per Bruun Andersen fra Group Confidence.

Faktaboks: Tips til at undgå indbrud
Skriv ikke om sommerferieplanerne på Facebook eller i din autosignatur
Fortæl din nabo, at du tager væk, og giv altid et telefonnummer
Spørg om din nabo kan slå dit græs og evt. lægge affald i skraldespanden, så huset ikke ser ubeboet ud
Sørge for at låse virker, og vinduerne ikke står åbne.
Sørg for lys, der automatisk tænder og slukker
Kilde: Group Confidence

For flere oplysninger, kontakt:
Salgsdirektør, Group Confidence, Per Bruun Andersen, mobilnummer + 45 21 96 01 11
Group Confidence Aps, Gl. Mønt 39, 1117 København K, telefonnummer: + 45 70 26 55 65

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar