tirsdag den 10. august 2010

Boligen er ligeså vigtig som beliggenheden

Ejendomsmæglerne taler om de tre B er beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed. Men halvdelen af boligejerne mener faktisk, at boligen er vigtigere end beliggenheden. Det viser en ny stor undersøgelse med over 500 deltagere, foretaget af ejendomsmæglerkæden EDC. Kun Region Hovedstaden skiller sig en smule ud med 58% deltagere, som prioriterer beliggenheden over boligen. Ellers er fordelingen 50/50.

Generelt er både mænd og kvinder meget enige om hvad der skal til for, at boligen har den rigtige beliggenhed. Blandt flere valgmuligheder mener næsten halvdelen, at dét at bo tæt på fritidsaktiviteter eller naturoplevelser er vigtigt. 43% mener at nære indkøbsmuligheder har stor betydning, mens nærhed til offentlig transport, børneinstitutioner og arbejdsplads vejer tungt for cirka en tredjedel af deltagerne.

- Undersøgelsen viser, at der er stor forskel på opfattelsen af en god beliggenhed.
Det handler ikke kun om havudsigt eller skov i baghaven. Den høje prioritering af indkøbsmuligheder, fritidsaktiviteter, naturoplevelser og transportmuligheder viser, at danskerne i høj grad fokuserer på en god og sammenhængende hverdag, når de vælger beliggenhed, siger kommunikations-konsulent hos EDC, Birgitte Ringbæk.

Alderen påvirker også vores syn på om boligen ligger det rette sted. Blandt de 25-34-årige prioriterer 63%, at børneinstitutionerne skal ligge i nærheden. I det samlede billede har kun 33% samme fokus.

Ejendomsmæglernes fokusering på beliggenheden har dog sin berettigelse. - Der er den væsentlige forskel ved beliggenheden, at den jo ikke kan ændres på samme måde som du kan skifte gulve, vinduer, køkken eller bygge til på dit hus. Derfor er der en god pointe i at vælge en beliggenhed, som passer til éns behov, frem for at lade sig friste af en fantastisk byggestil og flere kvadratmeter, hvis hverdagen alligevel ikke kan hænge sammen dér, siger Birgitte Ringbæk.

Tilfredse danskere
Undersøgelsen viser også, at danskerne generelt er meget tilfredse med deres boligsituation. 88% af de deltagere, som ikke overvejer at flytte, angiver, at det skyldes at de er fint tilfredse med deres bolig og dens beliggenhed. Spekulationer over for høje priser på ny bolig, faldende værdi på nuværende bolig, at det er uoverskueligt at flytte eller tvivl om hvor man skal flytte hen, udgør således til sammen kun 12% af den udeblevne lyst til at flytte.

Hvis deltagerne af ren og skær lyst skulle flytte, ville knap 60% vælge af blive boende i samme kvarter eller kommune som nu. Der er imidlertid også en fjerdedel, som ville flytte længere væk end 25 km eller starte på en frisk et helt ny sted.

Fakta om undersøgelsen:

Deltagere:
511 besvarelser fra personer i EDC-kædens brugerpanel. 281 mænd og 230 kvinder gennemførte undersøgelsen. Deltagerne udgør en jævn aldersmæssig og geografisk fordeling.

Konklusioner uddrag:

Hvad er vigtigst for dig: Boligen eller beliggenheden

Boligen og dens indretning er vigtigst: 47%
Beliggenheden er vigtigere end selve boligen: 53%

Hvis du af ren og skær lyst skulle flytte, hvad er så vigtigst ved beliggenheden
(flere kan markeres):

Bo tæt på gode fritidsaktiviteter/naturoplevelser: 48%
Bo tæt på indkøbsmuligheder: 43%
Bo i nærheden af venner og familie: 40%
Tæt på offentlig transport: 33%
Tæt på børns institutioner: 33%
Tæt/tættere på mit arbejde: 25%

Hvis du af ren og skær lyst skulle flytte, hvorhen ønsker du så at flytte:

Samme område, hvor jeg bor nu: 40%
Andet område i samme kommune: 19%
Starte på en frisk et helt andet sted: 13%
Længere væk end 25 km: 12%
Længere væk end 10 km: 7%
Andet: 10%

Jeg går ikke med planer om at flytte årsag hertil:

Fint tilfreds med min bolig og dens beliggenhed: 88%
Prisen på anden bolig er for høj: 2%
Min nuværende bolig er faldet for meget i værdi: 2%
Uoverskueligt at pakke og flytte: 1%
Ikke afklaret med, hvor jeg skal bosætte mig: 3%
Andet: 5%

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar