torsdag den 3. marts 2011

Tø vinteren op med forårsblomster

Hvis du længes efter dryp fra tagskægget og forårets uomtvistelige lysegrønne skær på træer og buske, kan du sætte gang i optøningsprocessen med dejlige forårsblomster i krukkerne

Mange af de første forårsbebudere tåler nemlig temperaturer på og lige under frysepunktet, så selv om vinteren ikke ser ud til godvilligt at ville slippe sit jerngreb, kan du sætte gang i dit eget private tøvejr og give Kong Vinter modspil ved at vælge planter og placering, som matcher forårets omskiftelige vejrlig.

Stedmoder tåler frost
Viola, der spænder over flere forskellige typer, som alle bredt går under betegnelsen stedmoderblomster, går hånd i hånd med foråret. Og eftersom alle stedmodertyper tåler frost, er risikoen for en dårlig oplevelse meget lille.

Lad dig inspirere af det store udvalg af stedmoderplanter i alle mulige farver og former, som blomsterbutikkerne og havecentrene bugner med i øjeblikket, og skab det forårsudtryk, du har lyst til. Du kan fx vælge et farvetema og kun tage fx blå i krukken, du kan vælge en flerfarvet sort eller sammensætte et helt potpourri af glade forårsfarver kun fantasien sætter grænser.

Flyt Primula udenfor
Hører du til dem, der bare ikke kunne vente og har kickstartet foråret indenfor med Primula eller kodriver, er der gode chancer for, at du med fordel kan plante dine Primula ud i krukkerne, når den værste sne er væk.
Primula vil gå fint i spænd med de øvrige forårskåde krukker enten som kontrast eller som del i en afgrænset farversymfoni.

De fleste Primula-typer - fx den storblomstrede kodriver, Primula vulgaris, eller den hulkravede kodriver, Primula veris hører ligesom Viola til staude-familien og er dermed vinterhårdføre.

Så lad dig ikke kue af vinteren, men sæt dit indre tøvejr i gang, og kom foråret i forkøbet.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar