torsdag den 10. marts 2011

Økologiske og bæredygtige byggematerialer

Bad Request

Byggematerialer med et lavt co2 udslip under fremstillingen og som er miljøvenlige for brugerne, kan købes hos EVD i Ringsted. Det er ikke kun dagligvare butikker, der kan købes økologisk. Når man køber byggematerialer kan man også tænke økologisk.

Det er vigtigt at vælge de rigtige materialer, som efter endt brug kan bortskaffes uden miljøproblemer for vores efterkommere.

Siden sin start i 1980 har Egen Vinding og Datter arbejdet målrettet med at skabe nye natur– og miljøvenlige byggemetoder. Det er sund fornuft, god økonomi og en sikring af fremtiden, at have fokus på materialevalg og miljø, når den nye bolig skal designes eller den gamle renoveres. Det giver langtidsholdbare løsninger, og er derfor oftest billigst i længden.

EVD har fremstillet en produktmappe, og en projektmappe med prislister.
Her vises de fire økologiske og bæredygtige bygeprodukter, ubrændte lersten, linoliemalede vinduer, hørisolering og afgasningsfri maling.

Energiforbruget til produktionen af lersten udgør 1/7 af den energi der anvendes til produktion af brændte mursten.

De linoliemalede vinduer, der er udført af kernetræ fra Lapland, gives en garanti på 25 år.

Hørisolering, der kan anvendes i de fleste typer bygningskonstruktioner, er uden farlige fibre og kan problemfrit bortskaffes ved byggeriet nedrivning.

EVD har gennem mere end 20 år arbejdet på at udvikle miljøvenlig linolieemulsionsmaling også kaldet naturmaling. Naturmalingen har en ekstra god dækevne, og ødelægger ikke indeklimaet. Farlig afgasning er der ikke noget af. Produktet er meget velegnet til indvendige vægge og lofter.

Hjemmesiden www.egenvinding.dk beskriver produktegenskaberne.

 

Læs mere her

tags: økonomi, Ringsted, energi, miljø, miljøvenlig,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar