onsdag den 30. marts 2011

Ny dansk designerlampe tænder for fantasien

Frank Kerdil har med PineApple skabt den første pendel, der også kan bruges som bord- eller gulvlampe. Nu vender PineApple op og ned på den oplevelse en designerlampe kan give i et moderne hjem og på arbejdspladser. Den nye lampe kan som den første pendel vendes om og bruges som bord- eller gulvlampe.

Det er den danske designer Frank Kerdil, der står bag PineApple, som med 40 forskudte skærme er inspireret af en ananas' smukke opbygning. Frank Kerdil er mest kendt uden for landets grænser, specielt i Kina, hvor han samarbejder med flere store virksomheder og har turneret med foredrag om idéudvikling og design.

Skab din egen designerlampe
PineApple-serien startede med versionen Magazine. Det unikke ved denne version er, at man kan skabe sit eget udtryk, ved at placere de ca.300 medfølgende magasinsider, i det færdigsamlede acrylstativ.

Idéen kom, da jeg i Kina så en svejser, der brugte et ugeblad som beskyttelse i stedet for svejsebriller, fortæller Frank Kerdil.
Alle kan lave deres helt egen udgave af PineApple. Man mixer og flytter rundt på skærmene, indtil lampen ser ud, som man ønsker. Man kan også bruge egne fotos, børnetegninger, postkort, farvestykker, alt muligt. For eksempel også hvidt papir der kan skrives på, så lampen kan bruges som en utraditionel gæstebog, siger Frank Kerdil.

PineApple serien fåes nu også i udgaver med fastmonterede skærme i farverne hvid, spejl og sort, plus den farverige version GoCards, hvor skærmene består af postkortene, der er kendt fra bl.a. cafémiljøet.

Passer ind i alle miljøer
Det er firmaet Dyberg-Larsen, der står for salg og markedsføring af den nye lampe, og her er forventningerne store: Den tidløse form med de forskudte skærme, passer ind i alle miljøer, og det har allerede skabt en stor efterspørgsel, og en enorm interesse på de messer, hvor den er præsenteret, fortæller direktør Thomas Dyberg.

Lyset brydes på en spændende måde, og valget af acryl og polystyren som materialer gør på samme tid lampen let og overkommelig i pris. Det betyder, at vi kan lancere de forskellige udgaver af PineApple til vejledende udsalgspriser fra 2.500 kr.

FAKTA
PineApple.
Pendel, gulv- og bordlampe med 40 skærme.
Poleret akryl med blade af polystyren.
Design: Frank Kerdil.
Diameter: 50 cm. Højde: 40 cm. Leveres færdigsamlet med fatning og 3 m stofledning.
Fås i udgaverne Hvid, Sort, Spejl, Magazine og GoCards.
Vejledende udsalgspriser fra kr. 2.500

BILLEDTEKST
Den danske designerlampe PineApple fås i 5 udgaver: Hvid, Sort, Spejl, Magazine og GoCards.

Læs mere her

tags: direktør, markedsføring, Vejle, Kina, virksomhed, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar