onsdag den 16. marts 2011

Kom ud og hop!

At hoppe i trampolin er en af forårets og sommerens herlige aktiviteter for både børn og voksne. Og så er en hoppetur godt for både kroppens styrke, balance og det generelle velvære og humør.

- Når solen kommer frem, spørger mine børn som det første: Hvornår skal vi sætte trampolinen ud i haven De glæder sig vildt meget hvert år.

Det fortæller Klaus Hansen, der har haft en havetrampolin i 10 år til glæde for både sine børn på 7- 9-11 år og sig selv. Udover sine erfaringer med havetrampoliner er han tidligere elitegymnast, og i dag træner han et springgymnastikhold for 50 børn i Taulov-Skærbæk Idrætsforening i Østjylland.

Klaus Hansen vil varmt anbefale andre at investere i en trampolin:

- Det er dejligt at hoppe i trampolin. Man mærker, at man lever, når blodet pumper rundt, og man kommer op i tempo. Man bliver glad af det, siger han og fortsætter:

- At hoppe i trampolin giver styrke, udholdenhed og god balancetræning. Det er vigtigt for alle, men især børn har brug for at blive motorisk dygtige, og det kan trampolinen hjælpe dem med, siger Klaus Hansen, der selv nyder at gå ud i sin have og tage en tur på den sorte dug.

Klaus Hansen giver her gode råd om brug af en trampolin:

- Køb en trampolin i en ordentlig kvalitet. Sørg for, at egenvægten af trampolinen er høj. Det siger alt om kvaliteten.
- Vedligeholdelse er vigtigt på grund af sikkerheden. Tjek, at fjedrene er intakte, og at der ikke er huller i kantpuden eller i dugen.
- Tag altid trampolinen ind om vinteren. Det slider meget på den at stå ude i blæst, regn og sne.
- Lav spilleregler. For eksempel skal forældre aftale med deres børn, hvor mange der må være på trampolinen ad gangen.
- Overvej nøje mht. sikkerhedsnet for nettet giver sikkerhed for ikke at falde ud over trampolinen, men det forhindrer ikke skader på trampolinen. Børnene skal lære at holde sig på midten af dugen og at omgås trampolinen og andre børn på den med respekt.
- Start tidligt. Børn på to år kan have stor glæde af en trampolin, fordi den styrker deres motorik. Men de skal naturligvis være under opsyn af voksne.
- Trampolinen kan bruges til meget andet end at hoppe på: Dukker kan komme til teselskab på dugen, der kan bygges huler på den, eller små og store kan bruge den til hygge med puder og vattæpper på en god sommerdag.
- Søg flere råd og professionel vejledning hos www.trampolincenter.dk

Læs mere her

tags: blæst, Østjylland, Skærbæk,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar