søndag den 6. marts 2011

10 ting, du ikke vidste om silkedyner

Silkedyner er ikke noget forfinet stads, der bare sådan går i stykker, hvis man kigger lidt på det. Silkedyner er heller ikke kun for grever og baroner men til gengæld er silkedyner gode for allergikere, livsnydere og kvinder i overgangsalderen. Her er ti ting, du ikke vidste om silkedyner.

1) Silkeproteiner absorberer og afleder fugt på mesterlig vis helt op til 33 % af silkens egenvægt. Derfor vågner man aldrig kold eller svedig i en silkedyne.

2) Silke kommer fra sommerfuglelarver. Når larven forpupper sig, spinder den et hylster af silke.

3) En silkedyne er meget let, da den består af mange tynde silketråde med isolerende luft imellem.

4) Silkedyner er temperaturregulerende og holder dig derfor tilpas varm både sommer og vinter.

5) Silke er 10 gange så holdbart som bomuld og mere end dobbelt så stærkt som uld.

6) Allergikere og astmaramte foretrækker silkedyner, da det er naturens mest allergivenlige materiale.

7) Kvinder i overgangsalderen kan formindske generne fra de natlige svedeture markant ved at bruge silkedyner og i stedet for dun og bomuld.

8) Øko–Tex 100–mærket gælder også for silkeprodukter det sikrer dig et sovemiljø uden nogen form for kemikalier eller unaturlige stoffer.

9) Kina er silkens hjemland, og i årtusinder har silken svøbt sig omkring prinsesser og prominente personligheder på grund af den udsøgte kvalitet.

10) Silkedyner er ikke længere kun for de få. Priserne er faktisk ikke højere end på en normal kvalitetsdyne med dun og fjer.

Bliv inspireret, og få mere information om silkedyner hos Danmarks eneste Øko–Tex 100–certificerede producent af silkedyner og silkepuder på www.nordiccomfort.dk.
 

Læs mere her

tags: Danmark, Kina, kemi, prinsesse, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar