søndag den 1. maj 2011

Lynhurtigt internet afgør vores boligvalg

2. maj er national hjemmearbejdsdag ny spørgeundersøgelse viser, at hver 6. vil fravælge hus uden mulighed for hurtigt bredbånd

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen vil have flere til at arbejde hjemmefra, og 2. maj er fra i år udpeget til national hjemmearbejdsdag.
Og den udvikling sætter også sit præg på boligmarkedet, konstaterer ejendomsmæglerkæden home.

I en ny spørgeundersøgelse til homes boligpanel, der består af ca. 1.400 personer primært boligejere, svarer knap 3 ud af 4 af de adspurgte, at højhastighedsinternet har betydning, hvis de skulle købe en anden bolig. Godt hver 6. siger direkte, at internettet vil være et krav for at vælge huset.

Boligkøberne vægter god infrastruktur højt, og det handler ikke kun om motorveje. Den digitale infrastruktur betyder mere og mere, fordi vi både er online på jobbet, og når vi har fri. Et hus uden hurtigt internet vil af flere være en stopklods både socialt og arbejdsmæssigt, siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i home.

Interessen fra boligkøberne for hurtigt internet bliver bekræftet af energiselskabet EnergiMidt.

Vores kundeservice får ugentligt henvendelser fra borgere, der gerne vil vide, om der fibernet allerede, eller vi har planer om at udrulle det i område, hvor de er på udkig efter en ny bolig. Borgerne er klar over, at fibernettet kan være alfa omega i forhold til at kunne få adgang til hurtige modtage- og sendehastigheder på internettet, så de blandt andet kan arbejde hjemmefra og se HD-kanaler, siger markedschef Jan Bach Jensen fra EnergiMidt.

En tidligere spørgeundersøgelse til homes ejendomsmæglere fra 2010 har vist, at køberne også prioriterer muligheden for en hjemmearbejdsplads højt. 8 ud af 10 ejendomsmæglere vurderer, at et kontor er et krav for de fleste huskøbere.

Vores hjem bliver i stigende omfang vores base. It har lukket arbejdspladsen ind i privatlivet, og det betyder, at vi i mindre grad fokuserer på kilometerne til jobbet. Det giver muligheder på boligjagten, hvis vi kan vælge det drømmehuset længere væk end et kompromis tættere på, siger Mads Ellegaard i home.

Regeringen har sat et mål om, at alle skal have adgang til mindst 100 Mbit/s i 2020.

Vedhæftet : Besvarelser fra 794 personer
Kilde: home boligpanel, besvarelser fra 794 personer

Her er den seneste kortlægning af bredbånd i Danmark:
http://www.itst.dk/statistik/Telestatistik/Bredbandstatistik/bredbandskortlegning-1/bredbandskortlegning-2010/Bredbandskortlegning%202010.pdf

For yderligere kontakt til EnergiMidt:
Jacob Aksglæde Hokland, journalist i EnergiMidt
29 79 55 73

Læs mere her

tags: internet, Danmark, 2010, boligejere, 2020, boligejer, boligmarkedet, 2020, motorvej, energi, journalist, kommunikation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar