søndag den 15. maj 2011

Koldstart og Eco Plus sparer på energien

Koldstart! Glem alt om besværet med en sløv bilmotor en kold morgen i indkørslen.

Her handler det om komfort og den nye 1-grebsarmatur fra FM Mattsson

Med 9000E-serien er man helt på forkant, når det gælder energibesparende og miljø-venlige armaturer. Koldstart og Eco Plus er foreløbig de nyeste eksempler. Og ikke uvæsentlige når nu en femtedel af energiforbruget for en familie, der bor i hus, går til varmt vand, og i lejligheder er det endnu mere.

Koldstart
Når et traditionel 1-grebs-armatur stilles med grebet pegende lige frem, trækkes lige dele varmt og koldt vand frem i rørene. Det sker ikke med koldstart. I samme position kommer der nu udelukkende koldt vand i hanen, og det er først, når grebet drejes mod venstre, at vandet bliver varmere. Teknikken sikrer op til 30 procent mindre forbrug af det varme vand uden at det går ud over komforten. Og det er lige så hurtigt at få varmt vand som med en
traditionel vandhane.

De nye 1-grebsarmaturer har også den kendte sikring mod skoldning, som forhindrer, at børn og ældre kommer til skade.

Eco Plus
kalder FM Mattsson systemet, som også har øko-stop på sikkerhedsarmaturerne. Det vil sige en knap på åben/lukke grebet, der låser vandet i et behageligt flow og formindsker dermed udgifterne til vand og energi betydeligt. Ønsker man en kraftigere strøm af vand, er det bare at trykke på øko-knappen og dreje grebet til den ønskede stilling.

Energibesparlse
I forhold til det traditionelle armaturer er der store besparelser med 9000E-serien.

Ifølge Ostnors Energi kalkulator vil en husstand på 4 personer på årsplan kunne spare op til 5699 kr. ved at udskifte sine gamle armaturer til armaturer med koldstart og Eco Plus.

5 års garanti
FM Mattsson 9000E-serien er omfattet af markedets bedste garantier. 5 års tryk-garanti mod smæld og tryk i rørene gælder for alle armaturer med Soft Closing funktionen. 5 års kalkgaranti på alle FM Mattssons sikkerhedsarmaturer. 5 års temperaturgaranti sikrer at vandets temperatur holder sig inden for + 1 C°.

Armaturer i FM Mattsson 9000E-serien fås hos byggemarkeder og VVS installatører.
Nærmere oplysninger hos Ostnor Danmark A/S, tlf. 43 43 13 43 og www.fmmattsson.dk

Læs mere her

tags: Danmark, energiforbrug, husstand, energi, VVS installatører, byggemarked, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar