lørdag den 5. november 2011

Punkterede termoruder kan repareres

De fleste kan finde ud af at lappe en punkteret cykel. Værre er det, når termoruden punkterer og mister evnen til at isolerer. Som det eneste af sin art i Danmark, tilbyder TermoFix nu at reparere de kostbare vinduer til den halve pris af, hvad et nyt vindue koster.

Hvor en punkteret termorude før i tiden betød en økonomisk lussing i sværvægtsklassen, kan man i dag få ruden repareret til cirka halvdelen af den pris, en ny termorude koster. Det er firmaet, TermoFix, der som det eneste firma i Danmark har specialiseret sig i reparation af termoruder.

– Jeg har repareret punkterede termoruder, der var 40 år gamle. Jeg har også repareret termoruder, der ikke var flere end syv år gamle. Det er ikke til at sige, hvor lang levetid en termorude har. Det kommer helt an på, hvor meget ruden, eller rettere sagt listen, er udsat for. Mange faktorer spiller ind, men væsentligst er regn, sol, og sne, siger Brian Jantzen, ejer af TermoFix.

– Det eneste, jeg kan sige med sikkerhed, er, at en termorude på et eller andet tidspunkt vil punktere, og det kan mærkes på varmebudgettet, hvis man ikke sørger for at få repareret eller udskiftet ruden.
Det er ikke alle punkterede termoruder, TermoFix kan reparere. Hvis man venter for længe, vil der komme så meget skidt ind mellem de to lag glas, at det ikke kan lade sig gøre. Der kan også være andre faktorer, der betyder, at det er umuligt at reparere ruden. Men langt de fleste termoruder kan repareres.

– Jeg, eller en af mine medarbejdere, kommer ud til kunden og giver en vurdering af, om en reparation kan lade sig gøre. Så får kunden en overslagspris. Mine priser er inklusive moms, montage og kørsel. Og selvfølgelig selve reparationen. Jeg kører i hele landet, fordi jeg er det eneste firma, der udfører denne type opgave, siger Brian Jantzen.

– Selve reparationsarbejdet udføres hos kunden, og fordi vi har specielt udviklet værktøj, betyder det, at vi kan udføre arbejdet hurtigt, effektivt og præcist. Vi kan selvfølgelig også udskifte de punkterede termoruder med helt nye ruder, hvis det er kundens ønske.

Det er meget energikrævende at fremstille glas, ligesom det kræver energi at bortskaffe de gamle ruder. Reparation frem for udskiftning af termo– eller energiruder betyder altså også en gevinst for miljøet.
 

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, moms, energi, miljø, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar