onsdag den 16. november 2011

Dansk solvarmeanlæg fyldt med gratis energi

Anlæggene fra Uniterm Solvarme kan nu gøre solen til husets vigtigste energikilde. Som en forgænger indenfor grøn energi.

Der er rigtig mange penge at spare ved anskaffelsen af et solvarmeanlæg. Op til halvdelen af varmeudgiften i et almindeligt velisoleret parcelhus, kan nulstilles med et Uniterm Solvarmeanlæg. Med det rigtige anlæg dækker solvarmen op til 70 procent af behovet for varmt brugsvand og 20 til 40 procent af rumvarmen. Det betyder, at man fra april til september kan slukke for olie– eller gaskedlen, elvandvarmeren og slippe for at fyre i brændeovnen.

Til det nordiske klima
Hos Uniterm Solvarme på Midtfyn har man siden 60’erne udviklet og produceret villakedler og brændeovne. I dag producerer man effektive solvarmeanlæg, der kan kombineres med alle eksisterende energikilder. Hjertet i anlægget er varmtvandsbeholderen, og her er det konstruktionen og kvaliteten, som bestemmer, i hvor høj grad solens energi bliver udnyttet, og at anlægget i modsætning til bl.a. de sydeuropæiske også fungerer her i vores nordiske klima.

Hos Uniterm oplever man nu en væsentlig stigning i efterspørgslen af det danske solvarmeanlæg og søger derfor efter miljøbevidste vvs–installatører over hele landet, for at få udvidet kredsen af forhandlere.

Varmt vand til spabadet
Opvarmningen af brugsvandet i vinterhalvåret sker gennem det varme vand fra fyret. Herfra føres væsken normalt gennem en spiral øverst inde i beholderen. Dog ikke i Uniterms system. Her er der i stedet placeret en spiral i både bunden og en i midten. Spiralen i bunden afgiver solvarme til beholderen, og fra spiralen i midten henter eller tilfører man varme til centralvarmeanlægget.

Største varmtvandsbeholder
Uniterm er derfor også ene om at kunne levere en 275 liters varmtvandsbeholder, der kan lagre 180 liter varmt vand i fyringssæsonen. Nok til den store familie med badekar eller spabad. Til sammenligning kan en almindelig varmtvandsbeholder med top–spiral kun lagre cirka 80–100 liter varmt vand. Styringen af anlægget sker her elektronisk ved hjælp af 6–7 følere i stedet for 3 som er det normale. De mange følere sikrer, at man på ethvert tidspunkt i døgnet automatisk benytter den billigste energikilde, og at der altid er varmt vand i hanerne.

Tømmefangersystemet
Solvarmeanlæggene fra Uniterm Solvarme kan leveres med tømmefangersystemet. Det forhindrer, at væsken begynder at koge på en varm sommerdag med en række tekniske problemer til følge. I stedet tømmes væsken fra solfangerne ned i en lille ekstra beholder. Når der så er behov for mere varmt vand eller rumvarme pumpes væsken igen op i solfangerne for her at producere ny energi.

En kombination af tømmefangersystemet, gulvvarme og en akkumuleringstank giver endvidere mulighed for at bygge anlæg, der ikke blot producerer varmt vand om sommeren, men samtidig udgør husets primære energiforsyning, så olie, gas, fjernvarme, træ eller el kun bruges som et supplement om vinteren.

Brugsvand eller rumvarme
Her er der frit valg, når man vælger et solvarmeanlæg fra Uniterm. Men ser man på merudgiften, kan det ikke svare sig kun at få installeret et brugsvandsanlæg. Merudgiften ligger på 3–4.000 kroner og betyder, at man kan slukke for sit fyr og samtidig have gulvvarme i badeværelset hele sommeren. Ved at slukke for oliefyret er der en besparelse på 100–200 liter olie bare i tomgangstab, og det betyder, at merudgiften er tjent hjem på 3–5 år. Tilbagebetalingstiden på et komplet installeret anlæg ligger på 5–12 år, og det må siges at være en rigtig god investering, når levetiden forventes at være mellem 25 og 30 år. Man skal nemlig kun spare ca. 800 liter olie om året for at anlægget er betalt på ca. 10 år, og så skal man også tænke på, at om 10 år koster olien langt mere end otte kroner literen.

Billedtekst:

Kabinettet fra Uniterm med den store vandbeholder rummer rigeligt brugsvand til familien på seks med spa i baderummet.

275 liters varmtvandsbeholder kombineret med 275 liters akkumuleringstank, så der både kan lagres varmt vand og rumvarme til længere tid. Særligt velegnet til huse med meget gulvvarme.
 

Læs mere her

tags: euro, fjernvarme, penge, energi, miljø, energikilde, stemmer, miljøbevidst, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar