torsdag den 3. november 2011

Næste generation af robot-plæneklippere er kommet til Danmark

De nyeste robotter til græsslåning er så avancerede og robuste, at de er et oplagt og miljøvenligt alternativ til havetraktoren og benzindrevne maskiner. Med den nye generation får man både GPS–tracking, styring via mobil, høj driftssikkerhed og ikke mindst en flottere plæne end nogensinde før.

Den nye serie robot–plæneklippere, Ambrogio, er kommet til Danmark, og der er blevet kræset for design, pålidelighed og avanceret styring i en sådan grad, at robotslåning fra 2007 bliver mainstream. Lithium–batterierne gør, at plæneklipperserien kan køre meget længere på en opladning end tidligere, og samtidig gør batterierne robotterne til de letteste, der endnu er set. De flotte former, tyverisikring, fuldt indkapslet mekanik og pålidelig IT betyder, at robotklipning for alvor er parat til at slå igennem i de danske haver.

Italiensk design og kvalitet
De tre modeller i Ambrogios serie er produceret og designet i Italien. Alle er fuldautomatiske og kan opgraderes løbende med flere batterier, ny software fra Internettet etc. Robotterne kan arbejde både dag og nat, og så er de tæt på at være lydløse og derfor meget nabovenlige. Man indstiller selv, hvor højt græsset skal være, og hvornår på døgnet man ønsker, robotten skal arbejde. Hvis græsset i perioder ikke vokser så meget, så finder robotten selv ud af det ved at køre en inspektionsrunde. En sensor undersøger automatisk græshøjden, og er det ikke højt nok, kører robotten hjem i sin oplader og venter.

Børne– og dyrevenlig
En Ambrogio plæneklipperrobot er sikret mod tyveri, ved at den spærrer sig selv, hvis den bliver fjernet fra sin have. Spærringen slår også til, hvis den bliver løftet. Nærmer den sig et menneske eller et husdyr, så vender den uden videre om og kører en anden vej.
"Robotten bliver som regel en del af familien, de fleste giver den faktisk et navn," siger Heikki Christoffersen, der er direktør i virksomheden OmTech Electro, som importerer Ambrogio–robotterne. "Man tager den ud med havemøblerne om foråret, så passer den sig selv og plænen næsten lydløst, indtil den kommer ind igen om vinteren. Det kan simpelthen ikke blive nemmere," siger han.

Få en flot plæne med miljørigtig teknologi
Ud over at være venlig over for børn, naboer og dyr er Ambrogio–robotterne miljøvenlige. Almindelige to–takts motorer, som sidder i benzindrevne plæneklippere, forurener uforholdsmæssigt meget. Der er derimod nul udstødning fra en Ambrogio.
En af hemmelighederne ved det smukke resultat, som robotten skaber, er, at den kører i spiraler og stjerner. Græsset bliver således slået fra flere sider, og det giver en helt jævn overflade, som det kendes fra golfbaner. De effektive klinger findeler det klippede græs, så det bliver til næring for plænen, og man selv slipper for at indsamle græs.
De tre modeller, Basic, Deuxe og Evolution, er fuldt opladet efter blot tre timer i opladeren. Afhængigt af hvilken model man vælger, kan klipperen programmeres til mere eller mindre avancerede opgaver. Fælles for modellerne er, at de styrer efter en wire, der enten lægges på jorden eller graves lidt ned.
 

Læs mere her

tags: direktør, Danmark, Italien, jorden, virksomhed, benzin, 2007, teknologi, miljø, miljøvenlig, miljøvenligt , miljørigtig,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar