onsdag den 2. november 2011

Hvad får man, hvis man sætter den bedste kok i det bedste køkken

Godt værktøj er det halve arbejde, siges det. For en kok er godt værktøj mere end bare skarpe knive selve køkkenet, dets indretning og sjæl er afgørende for, om der blot laves mad eller skabes madoplevelser.

Med den viden i baghovedet mødtes den berømte slow food kok Mikele Volpi fra Ristorante San Giovanni i Aalborg med indretningsarkitekt Thorkild Christensen fra Aalborg Køkken Center for at aftale en slags "jam session", hvor Mikele får frit råderum i et af de eksklusive køkkener fra forretningen på Hobrovej.

Processer har det med at gribe om sig, og når Mikele Volpi på lørdag den 12. maj fra 10 til 16 jonglerer med gryder og pander på Hobrovej 42, er det samtidig med, at Aalborg Køkken Center skifter navn. Virksomheden har siden 1989 været kendt som stedet, der leverer de mest eksklusive køkkener, badeværelser og garderober. Fra og med den 12. maj ændres navnet til SENSOFORM.

Thorkild Christensen fortæller om navneskiftet: "Vores køkkener og andre produkter er helt klart i den eksklusive del af skalaen, og da vi fungerer som indretningsarkitekter på ret højt niveau, følte vi simpelthen ikke, at der var helt sammenhæng mellem vores navn og det, vi er og står for. Samtidig har vi en hurtigt voksende kundegruppe i og omkring København, Århus og Odense, og her forvirrer det mere, end det gavner at hedde noget med Aalborg i firmanavnet."

SENSOFORM som firmaet nu hedder importerer køkkener fra Italien og Tyskland af fabrikaterne GeD og Alno. Sideløbende med de importerede køkkener benyttes i udpræget grad løsninger fra den danske leverandør af luksuskøkkener, "Køkkensnedkeren" og garderobeelementer fra Mogensen Danmark.

"Vi glæder os til at byde alle interesserede på en helt sublim oplevelse for alle sanser i vores forretning den 12. maj", siger Thorkild Christensen og fortsætter: "Mikele Volpi vil arbejde i et af vores italienske køkkener, hvor han skaber små delikatesser som crostini med trøffeltapenade, risotto og Fior de Panna is på marinerede jordbær. Vi byder på spumante og weissbier der i øvrigt serveres af Kristian Jensen fra A World of Beer – til at supplere finesserne fra Mikeles kogekunst og naturligvis på køkkener i absolut særklasse".

Når køkkenhuset slår dørene op den 12. maj kl. 10, er det med det nye navn på facaden. Ejerskab og personale er uændret lige med undtagelse af dagens to gæster, der altså skal vise, hvad en kok på højt niveau kan i et køkken på lige så højt niveau. Og hvad ægte tysk øl kan gøre for den samlede smagsoplevelse.

At der bliver tale om noget ganske særligt, når kokken tryller, er der ingen tvivl om. Trøffeltapenade er skabt på ægte trøfler også kendt som "det sorte guld". Smagen af ægte trøffel er helt ubeskrivelig, og prisen på trøfler er da også derefter. Men på lørdag den 12. maj kan det opleves uden at skulle betale for det, og mon ikke det vil være muligt at ryste et tip eller to ud af Mikele Volpi om mad, Kristian Jensen om øl og Thorkild Christensen og hans medarbejdere om køkkener?

[Billeder: Kok Mikele Volpi, Ristorante SanGiovanni & Indehaver Thorkild Christensen, SENSOFORM]
 

Læs mere her

tags: København, Danmark, Tyskland, Italien, Odense, Århus, kunst, Aalborg, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar