søndag den 20. november 2011

Elegance til køkken og badeværelse

Armaturvirksomheden Damixa i Odense har udviklet en ny serie vandhaner, der kombinerer enkelhed, nutidigt dansk design og avanceret teknologi.

Armaturproducenten Damixa i Odense har udviklet en ny serie vandhaner, som forener avanceret og brugervenlig teknologi med enkelhed og nutidigt design.

Den nye Profile–serie, der omfatter vandhaner til håndvask, køkken, bidet samt bruse– og karbad, er designet og udviklet i partnerskab med et af Danmarks største arkitektfirmaer, Arkitema i Århus.

Profile–vandhanerne er brugervenlige og nemme at betjene. Håndtaget står lodret op, når armaturet ikke er i brug. Det understreger det markante design, der kan tilføje elegance til ethvert køkken eller badeværelse.

– Håndtaget betjenes som et joy–stick og føres bagud, når der åbnes for vandet, og til højre eller venstre, når vandets temperatur skal indstilles. Det kan ske med en så let berøring, at Profile–vandhanerne kan betjenes med fx albuen, oplyser chefingeniør Jørgen Børsting fra Damixas forsknings– og udviklingsafdeling, hvor 20 ingeniører og andre teknikere arbejder med at udvikle morgendagens armaturer.

Branchens innovative frontløber

Blandt nyskabelserne er Damixa X–ChangeTM–systemet, som er integreret i Profile–serien, og som gør det muligt for brugeren selv at udskifte sit armatur på under 20 sekunder uden at lukke for vandet.

Damixa, der netop har fejret 75 års jubilæum, har i årtier været den europæiske armaturbranches innovative frontløber. Virksomheden har udviklet nye produkter og teknologier, som har bredt sig i hele branchen og i dag præger millioner af europæiske boliger. Fx enkeltgrebsarmaturet og avancerede vandspare– og sikkerhedselementer.

Damixa–koncernen er grundlagt i 1932 i Odense, hvor hovedsædet fortsat ligger. Derudover har koncernen selskaber i Tyskland, Holland, Belgien og Italien. I 2006 beskæftigede koncernen i gennemsnit 613 medarbejdere, heraf 377 i Danmark.

Koncernomsætningen udgjorde ca. 725 mio. kr., heraf 442 mio. kr. i det danske moderselskab.

Billedtekster:

Foto 1:
– Håndtaget betjenes som et joy–stick og føres bagud, når der åbnes for vandet, og til højre eller venstre, når vandets temperatur indstilles, oplyser chefingeniør Jørgen Børsting.

Foto 2:
Profile–vandhanen er brugervenlig, og det markante design kan tilføje elegance til køkken og badeværelse.
 

Læs mere her

tags: Holland, Danmark, euro, Tyskland, Italien, Odense, Århus, Belgien, omsætning, virksomhed, 2006, teknologi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar