tirsdag den 29. november 2011

Julepyntede højbede

Byd julen velkommen med en smuk opstilling

Julen står for døren, og det er tid til at pynte op udenfor. Netop nu, hvor haven er i dvale, skal der gøres noget ekstra for at skabe stemning. Plant et juletræ i højbed lige udenfor hoveddøren og pynt det med lyskæder, kogler eller anden pynt, som kan holde til vejrliget. En fin måde at byde både gæster og husets egne beboere velkommen på. Eller arranger en køn og personlig juletræs–opstilling i vindfanget eller på altanen.

Højbed ikke kun i haven
Når der siges ’højbed’, tænker man som regel på et bed i selve haven. Men LAND højbede kan også anvendes på mange andre alternative måder, for eksempel som plantekasse på terrassen, i vindfanget eller på altanen.

* Køb et juletræ med klump og plant det i et kvadratisk højbed, 40 x 40 cm eller 60 x 60 cm. På den måde holder træet hele vinteren og kan eventuelt flyttes til et andet sted i haven, når det bliver forår.

* På friland samles de fire sider, højbedet placeres på det ønskede sted og fyldes med jord, så er det lynhurtigt parat til at blive beplantet.

* Når højbedet skal bruges som plantekasse på et hårdt underlag, skal det fores indvendigt. For eksempel med en stor sæk af kraftigt sort plastik. De fire sider samles, sækken anbringes i højbedet, og der kommes jord i, så hele rummet er udfyldt. På den måde holdes jorden på plads. Derpå kan juletræet plantes.

* Hvis højbedet skal stå under åben himmel, skal man huske at klippe små drænhuller i bunden af sækken, så træet ikke drukner i regnvejrsperioder.

* Hvis højbedet skal stå på et overdækket sted, skal man huske at vande en gang imellem.

* LAND højbede leveres i både i råt jern med rusten overflade og i blankt, galvaniseret jern. Den galvaniserede udgave er et godt valg til sten– og flisebelægninger, så der ikke kommer rustpletter på underlaget.

Højbed som julegave
De kønne og praktiske LAND højbede er også oplagte som julegaver. Giv (eller ønsk dig selv) et grundmodul eller en hel serie, der kan bygges sammen på alskens måder, afhængig af havens størrelse og udformning.

LAND højbede bygges af moduler, der samles hurtigt og nemt. De er 25 cm høje og fås i længder fra 40 cm til 120 cm. Modulerne kan mikses indbyrdes. LAND højbede kan købes i internetbutikken www.landhojbede.dk – eller bestilles telefonisk på 9718 2959.

###

Billedtekster
LAND 3130a
Sig pænt goddag med et juletræ ved hoveddøren. Her er der plantet en nordmannsgran i et 40 x 40 cm, galvaniseret LAND højbed. Jorden er blevet dækket med grankogler og træet kan udsmykkes, så det passer til huset. Med lyskæder og/eller juletræspynt til udendørs brug. En gammel kælk er kommet til ære og værdighed med ny maling og pyntet med pakker i robust plastindpakning.

LAND 3145a
LAND højbede kan også anvendes som plantekasser i vindfanget eller på altanen. Så skal de blot fores med kraftig plast.
 

Læs mere her

tags: internet, julegave, jorden,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar