onsdag den 22. september 2010

Kan dit hus holde varmen?

Efteråret banker for alvor på, så det er nu, boligen skal tjekkes for energimæssige svagheder. Byggemarkedskæden XL-BYG tilbyder for under tusind kroner at undersøge, om du fyrer for fuglene ved hjælp af termofotografering.

Er dit hus klar til den kommende vinter Kort og godt, kan det holde på varmen, spare på energien og på udgifterne

Er du i tvivl, så er en termofotografering en enkel og billig måde at undersøge sagen på.
Med udgangspunkt i, at god energi er god økonomi, lancerer XL-BYG en energikampagne, der skal hjælpe danskerne til at finde energibesparelser i hjemmet. Midlet i den sammenhæng er en termofotografering af boligen, hvor man med et varmefølsomt kamera kan måle selv meget små temperaturforskelle.

Et termografibillede, der er taget af huset udefra, afslører på en meget overbevisende måde med gule og røde farver, hvor huset tillader varme at slippe ud - og dermed også hvor der er utætheder, kuldebroer eller hvor isoleringen ikke er god nok. Termofotograferingen tager altså bogstavelig talt husets temperatur, og fordelen er, at det er hurtigt og nemt at undersøge store områder på forholdsvis kort tid.

Varmeregningen ned og husets værdi op
En væsentlig post i budgettet for danske boligejere er varmeregningen. For at finde besparelser her og samtidigt øge boligens værdi har flere og flere danskere fokus på at energirenovere deres hjem gennem ekstra isolering og udskiftning af døre og vinduer. Med et termofoto kan man enkelt og effektivt se, hvor varmetabet er størst og derfor også, hvor de største besparelser kan hentes hjem. Der er derfor masser af fordele ved at sikre, at huset er tæt og godt isoleret. Umiddelbart er den mest indlysende, besparelsen på varmeregningen, men et godt isoleret hus er også et sundere hus med bedre boligkomfort. Og en energirenovering af boligen er samtidigt med til at skabe en positiv tilvækst i husets værdi.

Et godt tilbud med mening i
XL-BYG tilbyder i forbindelse med energikampagnen at termografere huse i Danmark til en ekstraordinær lav pris. Der er tre typer energi-tjek at vælge imellem; En basis termofotografering til 999,-, hvor en rapport med 4-6 termofoto afdækker, hvordan isoleringen ser ud i hulmur, omkring vinduer og døre, udhæng og sokkel samt hvordan taget er isoleret. Et mere grundigt udvendigt energitjek, hvor huset også tjekkes af en energiekspert til 1999,-, samt et totaltjek, hvor huset tjekkes både ind- og udvendigt for energimæssige svagheder, pris 2999,-. Tilbuddene gælder kun for boliger, der er mere end 10 år gamle.

Når boligens svagheder er dokumenteret vha. et termofoto, og disse efterfølgende er udbedret, vil man opleve, at omkostningen ved termofotograferingen hurtigt er betalt hjem i form af besparelser på varmeregningen og dertil kommer også, at værdien på huset øges! Det kan altså meget vel vise sig, at det er en god investering at tage husets temperatur.

Energikampagnen i XL-BYG starter i uge 39 og fortsætter året ud. Læs mere om termofotografering, isolering og energirenovering af boligen på www.xl-byg.dk. Her kan du desuden finde nærmeste XL-BYG forretning.

FAKTABOKS
Der er god økonomi i at få kontrolleret huset for kuldebroer og dårlig eller mangelfuld isolering. Det kan mærkes på pengepungen og komforten i huset.
I forbindelse med renovering kan en termofotografering eller en udvidet termografisk undersøgelse give et præcist billede af, hvor det bedst kan svare sig at renovere eller efterisolere.

Billedtekst:
Få termofotograferet dit hus og se om du fyrer for fuglene.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar