onsdag den 29. september 2010

En biopejs kan godt være sikker

Der har hidtil kun været en håndfuld uheldige episoder med billige biopejse på det danske marked, men selv det lille antal er for højt. Problemet der ofte ses på markedet er en villighed blandt kunderne til at gå på kompromis med kvaliteten til fordel for en billig pejs. De få uheld har ledt til en undersøgelse af biopejse hos sikkerhedsstyrelsen, hvor konklusionen blot var at man burde indgå i en dialog med EU om et fælles regelsæt.

Hos den lille niche virksomhed bioburn.dk holder man vejret og venter en afgørelse - hvis den da nogen sinde kommer: "vi har ventet længe på en reaktion fra sikkerhedsstyrelsen, men de virker afventende". Mikkel der er en af de to ejere fortsætter: "det er en uholdbar situation der er i markedet, forbrugerne kan simpelthen ikke være sikre på den kvalitet de får som følge af de få reguleringer der pt. findes".

Der er altså ikke kun et ønske om produktregulering hos forbrugerne, men hos branchen generelt. Sikkerhedsstyrelsen har med pressemeddelelser prøvet at nå forbrugerne, men det er ikke godt nok hvis man spørger Mikkel: "man burde have et regelsæt som i Sverige der kræver uvildig test og godkendelse af SP Sitac". Han mener at man med et sådan regelsæt vil kunne undgå flere uheld i fremtiden: "det er klart at mange uheldige situationer kan undgås ved at udelukke uhensigtsmæssige biopejse fra markedet".

Hos den lille virksomhed bioburn.dk er man dog fortsat optimistisk, og har en tillid til at kunden i sidste ende vil vælge rigtigt: "vi håber da at folk kan skelne mellem sikkerheden i en biopejs til 1.500 og 15.000 kr.". De mener da også kun at det er få biopejse der er usikre: "jeg tror at antallet af usikre biopejse på markedet er minimalt, de skal jo stadig leve op til produktsikkerhedsloven og har efterhånden også været på markedet i noget tid".

Vil du vide mere om biopejse og sikkerhed kan du på bioburn.dk finde en vejledning herom.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar