fredag den 10. september 2010

Boligsalget i august:

5000 solgte boliger i Danmark i august
32 % under normalåret
15 måneder før ejendomsmæglerne har solgt det aktuelle udbud
Århus er stabil på et niveau svarende til før finanskrisen

August blev den 4. måned i træk hvor vi på landsplan ender med et salg på lige godt 5.000 boliger. I forhold til de værste måneder under finanskrisen er det mere end dobbelt så mange boligsalg. Men holder man 5.000 solgte boliger om måneden op mod det aktuelle udbud på godt 75.000 boliger til salg, kræver det ikke en doktorgrad at gennemskue, at ejendomsmæglerne ikke må melde udsolgt lige med det samme. Set ud fra en gennemsnitsbetragtning betyder det alt andet lige, at det vil tage 15 måneder før ejendomsmæglerne har solgt det aktuelle udbud.

Det er især salget af fritidshuse og grunde der tager længst tid, mens salget af ejerlejligheder er bedst. For villaernes vedkommende er omsætningshastigheden generelt lavere end i det normale marked. I forhold til et normalt marked var salget i august 32% lavere.

- For den enkelte boligsælger er det vigtigt at spørge sin ejendomsmægler om, hvad tilsvarende boliger rent faktisk bliver handlet for lige nu, og så sætte en pris på samme niveau, siger EDC s kommunikationschef Jan Nordmann. Med så stort et udbud som vi har nu, er der få boliger som er så unikke, at de kan bære en højere pris end gennemsnittet. Og vil man tiltrække de potentielle købere, gælder det om at have en attraktiv og skarp pris på sin ejendom.

Set ud over landet er det bemærkelsesværdigt at Århus som den eneste større kommune i Danmark er tilbage på et niveau svarende til før finanskrisen, og der har man ligget stabilt stort set hele 2010. - Tallene for Århus skiller sig meget ud fra de øvrige store kommuner, hvor salget stadig er mellem 18 og 27% dårligere end det normale, siger Jan Nordmann, der understreger at der ikke blot er tale om en enkelt god måned, men at det er tal baseret på alle 8 måneder fra januar 2010 til og med august.

EDC Normalsalgsindeks
Jan - 61
Feb - 60
Mar - 73
Apr - 58
Maj - 70
Jun - 70
Jul - 72
Aug - 68

EDC Normalsalgsindeks: Salget i den enkelte måned sammenlignet med gennemsnittet af salget i den tilsvarende måned igennem årene 2000 2009. Et indeks på 68 er således udtryk for, at salget er 32% dårligere (100 68 = 32) i august 2010 end gennemsnittet af salget i august årene 2000 2009.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar