fredag den 12. august 2011

Slut med ukrudt mellem fliser og stenbelægninger - uden at bruge gift

Nyt miljørigtigt fugeprodukt forstærker belægningen, hindrer uønskede vækster og stopper myrernes hærgen.

Ingen ukrudt mellem fliserne i haven, på terrassen, i indkørslen og andre steder med flise– eller stenbelægninger. Og ingen myrer, der hærger. Uden at sprøjte med giftige kemikalier.

Det forårets glade nyhed for danske haveejere, anlægsgartnere og andre med grønne fingre. Et gennemprøvet fugeprodukt fra Canada er nu kommet ud i de første danske havecentre, så de kommende måneders store mængder ukrudt i belægningerne helt kan undgå.

Det nye effektive middel hedder EnviroBond, og det importeres af den fynske importør og producent af stenplejemidler og fugeprodukter, Lithomex ApS i Langeskov.

– Den canadiske producent har udviklet det helt giftfrie fugeprodukt i samarbejde med universitetet i Ontario. Det har været på markedet i Canada og USA i syv–otte år, hvor salget øges fra år til år. Nu kommer det til Europa, og udover Danmark har vi sikret os forhandlingen i Sverige, Norge, Finland og Island, oplyser direktør Jørn Madsen, Lithomex.

Til små og store fuger – enkle at anvende

Det effektive fugeprodukt findes i to udgaver:

– EnviroSand, der består af kvarts blandet med et organisk bindemiddel, til fugebredder indtil 10 mm. Lukker og forsegler fugerne, så belægninger med fx chaussébrosten, betonfliser og klinker forstærkes.

– EnviroStone, der består af knust granit blandet med organisk bindemiddel, til fugebredder over 10 mm. Udviklet til brede fuger, som kræver en større styrke, fx belægninger med brosten og polygon– og brudfliser.

– Begge produkter er meget enkle at anvende. De skal blot fejes ned i fugerne med en kost og herefter vandes. Når fugen i løbet af cirka et døgn er hærdet, bliver den liggende og stabiliserer belægningen, og hverken ukrudt eller myrer kan trives, forklarer Jørn Madsen.

Natur eller stengrå

De to fugeprodukter fås i farverne natur og stengrå og er ideelle til nyanlagte belægninger. Men de miljørigtige fugeprodukter kan også bruges til eksisterende belægninger, hvor gamle fuger let kan fjernes med fx en højtryksspuler.

Den vejledende forbrugerpris er ca. 250 kr. eksklusiv moms pr. sæk med 25 kilo, der rækker til belægninger på op til 25 kvadratmeter afhængigt af flisernes størrelse.

Nærmeste forhandler og yderligere information om EnviroBond–produkterne på www.lithomex.dk

Billedtekster:

1.
EnviroBond fejes ned i fugerne med en kost, vandes og hærder i løbet af et døgn.

2.
Stenbelægning med og uden det nye fugeprodukt
 

Læs mere her

tags: USA, Bond, Europa, direktør, Danmark, Sverige, Norge, Canada, Island, kemi, moms, Finland, forbrugerpris, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar