lørdag den 20. august 2011

Skrub af

Danske iværksættere har patenteret en skrubbehandske, der gør det lige så let at skrubbe kartofler som at klø sig i nakken.

Årets heldigste kartoffel er den, som kalder sig ny og dansk. I gennemsnit spiser vi hvert år 60 kilo kartofler, men nydelsen er størst, når de første nye kartofler forlader det kogende vand og lægger sig i skiver på et stykke rugbrød.

Nu er det blevet en leg at skrubbe de nye danske kartofler, og de små vaskede kartofler, som ligger på hylderne året rundt. Den nye skrubbehandske er lige så enkel, som den er genial. Handsken har en ru overflade, så den løse skræl nemt glider af.

Dermed er de kendte ulemper som røde knoer og vandpjask fra stive børster elimineret, og erstattet af en mere hygiejnisk, og væsentlig nemmere, omgang med de eftertragtede kartofler.

"Ideen opstod, da det igennem længere tid havde irriteret mig hvor besværligt det er at bruge køkkensvampe eller neglebørster til at rengøre kartofler, siger Lars Forsberg fra Fabrikators, som markedsfører skrubbehandsken."

I princippet fungerer skrubbehandsken, som vi kender det fra en body scrub i badeværelset. Desuden er handsken så nænsom, at de vigtigste vitaminer stadig sidder på den skrubbede kartoffel.
"Våde hænder og nye kartofler er ikke den heldigste kombination. Kartoflerne er nærmest programmerede til at smutte ud af hænderne og lande alle andre steder end i gryden. Derfor består et sæt skrubbehandsker af to. Den ene handske skrubber, og den anden holder kartoflen fast."

Design og funktionalitet

Man kunne måske forestille sig skrubbehandsken værende omtrent lige så klodset som et par boksehandsker. Men de nye skrubbehandsker fylder ikke engang så meget som et par strik–handsker.
De udvider sig, når de bliver våde. Det betyder, der ikke længere er undskyldninger for, at velvoksne mandehænder også kan give et nap med i køkkenet.

Farven og den påtrykte tekst, Potato, er både praktisk og stilren, og alle gætter straks, hvad handskernes mission er.

Mange køkkenskrivere har den uvane at lade det kolde vand løbe, mens de skrubber kartofler på traditionel vis. Men rindende vand kan nu engang ikke skrubbe en kartoffel ren. Ved daglig brug af skrubbehandsken finder man hurtigt ud af, at et hold vand er rigeligt, hvilket også er godt for miljøet.

Efter brug kan handskerne nemt vrides op og hænge på en krog, hvor de hurtigt tørrer.
De tåler også en tur i opvaskemaskinen eller vaskemaskinen.

Skrubbehandsken holder til mange sæsoner, hvor vi kan bruge mere tid på at nyde kartoflerne end på at skrubbe dem.

Fakta
Fabrikators er en dansk ingeniørvirksomhed, som produktudvikler og producerer inden for emner som legetøj, tekstiler, sportsbeklædning, værktøj og forbrugs–elektronik. Virksomheden rådgiver også private, som ønsker at tage deres opfindelser fra ide til virkelighed.
 

Læs mere her

tags: virksomhed, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar