torsdag den 11. august 2011

Nu skal der palmer i danske haver

En ny tendens er ved at brede sig til Danmark sydfra. Nu vil danskerne til at dyrke palmer i haven. Ikke bare palmer, der står inde om vinteren og kommer ud og bliver luftet på terrassen om sommeren, men palmer der kan tåle at vokse udendørs hele året og det er faktisk slet ikke så få.

Palmeriet er en ny virksomhed, der via hjemmesiden www.palmeriet.dk sælger palmer i alle størrelser til danskerne. Imponerende eksemplarer i højder på op til 10 meter, og større kan endda skaffes. På siden kan man se en lang række flotte arter, hvoraf en del egner sig til at overvintre ude selv under forhold som den forgangne vinter bød på. Flere af dem tåler faktisk helt ned til 15 graders frost, hvilket nok kommer bag på de fleste.

"Der findes palmer til alle forhold", fortæller Jens Aaberg, indehaver af Palmeriet. "Det er netop noget af det, der er så fascinerende ved palmer, for det handler blot om at finde den rigtige art. Derfor har vi gjort det super nemt på hjemmesiden, så man blot behøver at angive, om man ønsker en palme til indendørs eller udendørs brug og så får man straks præsenteret et udvalg, man kan vælge imellem. Der er også en mellemgruppe af palmer, der kan tåle at stå ude det meste af året, men har brug for at komme ind i den koldeste tid. Alt det kan man læse om i pasningsvejledningen på siden, ligesom alle palmer leveres med en grundig pasningsvejledning for den specifikke art", fortæller Jens Aaberg.

Udendørs palmer skal plantes nu

Palmeinteresserede, der overvejer at hoppe med på den nye trend og plante en palme direkte i den danske havemuld, skal ikke vente for længe. Palmen har nemlig bedst af at blive plantet her i foråret, så den får længst mulig tid til at udvikle sit rodnet og forberede sig på den kommende vinter. Andre palmer kan naturligvis følge trop i løbet af sommeren og blive plantet i store krukker. På Palmeriets hjemmeside er der fx også inspiration til flotte krukker og beholdere, der klæder palmerne.

Yderligere oplysninger og fotos:

De viste fotos er vedhæftet pressemeddelelsen i høj opløsning. På www.palmeriet.dk er der mulighed for at se eksempler på vores mange flotte fotos af palmer såvel ude som inde. Vi stiller gerne disse og flere fra vores omfattende arkiv til rådighed ved presseomtale af Palmeriet.

###

Billedtekster: (De viste fotos er vedhæftet i høj opløsning). Palme udplantet i haven: Palmer kan sagtens plantes direkte i danske haver, og flere sorter trives fint med både sne og frost.

Palmer i krukker: Palmer i smukke krukker kan tilføre terrassen en sydlandsk stemning, og som "velkomstplante" har de klassiske buksbomkugler og laurbærtræer fået konkurrence fra palmerne, her er det fx på Skovridderkroen nord for København.
 

Læs mere her

tags: København, Danmark, virksomhed, konkurrence, pressemeddelelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar