søndag den 2. januar 2011

Sika-Horsnaes bliver til Sika Design

Danmarks ældste kurvemøbelfabrik, Sika-Horsnaes A/S, skifter navn til det mere internationalt klingende navn Sika Design A/S. Det sker som konsekvens af, at virksomheden i dag opererer i mere end 40 lande verden over, og at det derfor har stor betydning, at navnet også kan udtales på andre sprog end dansk.

"Vi oplever, at det kan være svært for vores udenlandske samarbejdspartnere på andre markeder at udtale vores navn. I dag er "æ´et" kun bevaret i det danske, norske, islandske og færøske sprog. Fra starten ændrede vi "æ´et" i vores hidtidige navn Sika-Horsnaes ved at stave det med "ae" i stedet for. Nu synes vi, at tiden er inde til at gå skridtet fuldt ud, så fremover skifter vi navn til Sika Design, der er nemt at udtale på flere andre sprog," siger marketingchef Louise Andreasen.

Kommer af siv, kurve, stifteren og sikahjorten

Oprindelig hed kurvemøbelfabrikken Sika Møbler, da den blev stiftet i 1950 af Ankjær Andreasen. Navnet Sika er sammensat af Siv, Kurve og Andreasen. Samtidig symboliserer det, at virksomheden i sit design lægger vægt på elegance og lethed, som karakteriserer sikahjorten.

Sika fusionerer med konkurrenten

Da Sika Møbler blev grundlagt, var den største konkurrent Horsnæs Design A/S, som havde eksisteret siden 1940. Begge selskaber havde specialiseret sig i produktion og design af rattan- og kurvemøbler. I 1993 købte Sika Møbler A/S Horsnæs Design A/S, og i 2001 fusionerede de to selskaber og blev til Sika Horsnaes A/S. På det tidspunkt havde virksomheden opereret i udlandet i adskillige år, så "æ´et" i Horsnæs blev ændret til "ae".

Familiefirmaet bliver markedsleder

I 1980 kom Ankjær Andreasens søn, Knud Andreasen, ind i virksomheden, og tre år senere overtog han den. Datidens trend med udestuer og vinterhaver gjorde, at Sika-Horsnaes femdoblede omsætningen på bare ét år. Med fusionen og stiftelsen af søsterselskabet Caneline A/S blev de tre virksomheder markedsleder i Danmark inden for rattan- og kurveflettede møbler.

Flytter ind på mosteriet

I 2004 krævede udvidelsen mere plads, så Sika-Horsnaes og Cane-line købte lagerne fra den gamle mostfabrik i Rynkeby, som sjovt nok var bygget af Knud Andreasens mor og bedstemor.

I dag er virksomheden udvidet med et knapt 4.000 kvadratmeter lager, der er bygget til de oprindelig 9.300 kvadratmeter med administration, showroom, produktion og lager.

Sika Design A/S beskæftiger 25 mennesker i Rynkeby og omkring 1.000 i Indonesien, hvor kvalitetsmøblerne produceres.

Læs mere her

tags: Danmark, 2001, renten, udland, omsætning, virksomhed, sprog,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar