søndag den 23. januar 2011

Ny type boligportal vil gøre boligmarkedet gennemsigtigt

I dag lanceres boligportalen nesto.dk, der er den første boligportal, der viser de faktiske salgspriser på boliger i hele landet. Køberen kan gratis se priserne på solgte boliger, der minder om boligen, man er på udkig efter, og som ligger i samme område. Økonomiprofessor mener gevinsten kan blive kortere liggetid og større gennemsigtighed på boligmarkedet – til glæde for alle aktører i boligmarkedet.

En ny boligportal nesto.dk leverer informationer til køber og sælger om faktiske salgspriser ved bolighandler.

"Vi vil ændre betingelserne for bolighandel i Danmark. Hos os får alle parter, både ejendomsmæglerne og forbrugerne, et enestående overblik over det reelle prisniveau på boliger," siger Martin Federspiel, der er stifter og ejer af nesto.dk.

Professor Finn Østrup fra Copenhagen Business School mener, at nesto.dk kan være med til at minimere liggetiden og derved også omkostningerne forbundet med salg. Det er en helt ny måde at tænke boligportal på, hvilket han ser som en god løsning på det fastlåste danske boligmarked:

"Hvis en køber har adgang til opdateret information om priserne ved salg af tilsvarende boliger i et område, vil man let få et overblik over det aktuelle prisniveau og dermed opnå en større sikkerhed for, at udbudsprisen er korrekt. Det kan samtidig gøre salgstiden kortere," forklarer Finn Østrup.

Det perfekte match sparer tid og penge for køber og sælger

Også ejendomsmæglere deler professorens interesse for den nye type boligportal. De ser gode muligheder for at gøre salget mere effektivt:

"Et initiativ som nesto.dk er både nytænkende og gennemarbejdet. Det vil vi meget gerne gå ind i og så er det omkostningsfrit at afprøve," siger Martin Rønne fra ejendomsmæglerfirmet Geisler & Rønne.

Tilsvarende udmelding kommer fra mæglerkæden BoligOne, der er klar til at lægge sine boliger på nesto.dk:

"I BoligOne koncentrerer vi vores kræfter om internettet, da det er det mest effektive sted at markedsføre boliger. Derfor er det naturligt for os at prøve at markedsføre vores boliger via nesto.dk," siger ejendomsmægler Annelise Plesner Davidsen fra BoligOne.

Nemt at søge og helt gratis

Boliginteresserede kan nemt og hurtigt oprette en søgeprofil med ønsker til boligen som beliggenhed, pris, kvadratmeter og særlige krav om fx altan og elevator eller uden bopælspligt. Herefter viser nesto.dk en oversigt over boliger, der lever op til ens krav og ønsker. Også sælger, mægler, advokat, developer eller fx kommuner kan lægge en bolig på nesto.dk og se, hvor mange potentielle købere der har ønsker, som matcher boligen.

"Drømmeboligen finder den interesserede køber, samtidig med at man beholder sin anonymitet i søgeprocessen. Får man besked om en bolig, man synes er interessant, så beder man blot om at blive kontaktet af den relevante ejendomsmægler," forklarer Martin Federspiel fra nesto.dk.

Det er gratis at blive bruger på nesto.dk. Det er også helt gratis at lægge boliger til salg indtil 30. juni. Herefter vil indrykning og eksponering af boligen stadig være omkostningsfri, men mægler skal betale 50 kr. når en køber beder om at blive kontaktet af en mægler. Et prisloft på 799 kr. sikrer, at mægler og dermed sælger maks. kommer til at betale 799 kr. pr. bolig.
 

Læs mere her

tags: internet, Danmark, portal, boligmarkedet, penge, omkostninger,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar