mandag den 24. januar 2011

Sådan får husejeren mest ud af tilskuddet til boligrenovering

Husejere, der vælger at bruge den nye statslige tilskudsordning til at efterisolere boligen, får udbytte af tilskuddet mange år ud i fremtiden i form af en lavere varmeregning.

Fra 2010 stiger energiafgifterne, og det bliver dermed dyrere at opvarme boligen. Men vælger husejerne at efterisolere boligen nu, kan de både slippe billigere, når de nye afgifter træder i kraft, og få tilskud til efterisoleringen fra den statslige pulje til renovering på 1,5 mia. kr.

Tilskudsmidlerne frigives efter påske, og det gælder om at være hurtig til at søge, da pengene uddeles efter først–til–mølle princippet. Til efterisolering kan der søges tilskud på 40 procent af håndværkerens lønudgift. Teknisk chef Marina Mazin siger:

"Der er mange boligejere, som lever med en urimeligt høj varmeregning og et dårligt indeklima, fordi de ikke har investeret i efterisolering. Men nu giver kombinationen af øgede afgifter og tilskudsordning husejerne en god anledning til at gå i gang med efterisolering af boligen."

Flere tusinde kroner kan spares hvert år
Det er en rigtig god forretning at bruge tilskuddet til efterisolering, da husejeren ved at efterisolere boligen sparer penge hvert eneste år fremover og dermed kan fremtidssikre sin bolig mod fremtidige prisstigninger på energi. I gennemsnit kan en tredjedel af energiforbruget spares.

Tal fra Rockwool A/S viser, at der ved fx loftisolering kan spares 2.600 kr. om året, ved facadeisolering 8.700 kr. om året og ved hulmursisolering hele 10.000 kr. om året. Disse tal gælder også, selv om det ikke skulle lykkes husejeren at opnå tilskud fra renoveringspuljen.

Mindre CO2
Ud over økonomiske besparelser er der også store CO2–besparelser ved at efterisolere boligen, og dermed gør boligejeren en indsats for at bekæmpe CO2–forureningen og klimaproblemerne. Marina Mazin siger:

"Vi har alle et fælles ansvar for at reducere CO2–udslippet, og efterisolering er en simpel måde at gøre det på. Desuden forbedrer efterisolering indeklimaet ved at fjerne træk og kulde i boligen."

Beregn din besparelse
Både den økonomiske besparelse og CO2–besparelsen i den enkelte bolig kan beregnes på www.rockwool.dk ved indtastning af nogle ganske få oplysninger om boligen. Her kan du også læse mere om tilskudsordningen.

Ansøgningsskema til tilskudsordningen kan hentes på Erhvervs– og Byggestyrelsens hjemmeside www.boligforbedringer.dk umiddelbart efter påske. Husk, at der skal vedlægges tilbud fra en håndværker. Tilbuddet skal være opdelt på materialeudgifter og lønudgifter og være dateret efter den 18. marts 2009.
 

Læs mere her

tags: 2009, 2010, økonomi, boligejere, boligejer, energiforbrug, penge, rock, energi, Rockwool, prisstigninger,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar