søndag den 8. april 2012

Er dit sommerhusområde plaget af indbrud

I nogle sommerhusområder har tyvene haft ekstra travlt, andre steder har de taget en pause. Se her, om dit sommerhusområde er særligt ramt.

Mange danskere vil bruge påsken på at åbne deres sommerhus. I den forbindelse kan det være værd at gøre sig klart, om sommerhusområdet har været særligt udsat for indbrud.

Forsikringsoplysningen har udarbejdet et Danmarkskort over udviklingen i antallet af sommerhusindbrud fra 2010 til 2011 (se kortet nederst). Det afslører store forskelle mellem de enkelte kommuner.

På Sjælland har en stor sommerhuskommune som Gribskov haft 35 pct. færre sommerhusindbrud, mens Odsherred kan konstatere en stigning på 25 pct. Ved den jyske vestkyst kan Ringkøbing-Skjern glæde sig over et fald på 16 pct., mens Esbjerg må finde sig i en stigning på syv pct.

- Heldigvis er det samlede antal sommerhusindbrud på landsplan ret stabilt med en lille stigning på 1 pct. Men det dækker altså over store lokale udsving. Det er svært at sige præcist, hvad udsvingene skyldes, men en af årsagerne kan være, at organiserede indbrudstyve ser sig varme på forskellige områder fra år til år, siger konsulent Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen.

Han opfordrer til, at man tager sine forholdsregler i sommerhuset:

- Fjern haveredskaber, stiger og andet potentielt indbrudsværktøj for tyven i de perioder, hvor du ikke er i sommerhuset også når du bare er ved stranden. Tag så mange ting af værdi, som du kan, med dig igen, når du kører hjem fra sommerhuset, så du ikke frister tyvene mere end højest nødvendigt. Overvej, om du har brug for stærkere låse eller anden sikring som fx alarmer, og tal så i øvrigt med naboerne om, at I holder øje med hinandens sommerhuse.

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, 2011, Esbjerg, Sjælland, indbrud, Ringkøbing, Skjern, dæk, værktøj,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar