fredag den 23. december 2011

Stonepanels - vægpaneler af skifer eller granit

Hvad enten den indbyggede pejs skal have en eksklusiv ramme, eller muren skal danne en stilfuld afslutning på terrassen, giver de modulopbyggede Stonepanels mulighed for en utraditionel arkitektonisk løsning.

Natursten giver byggeri en særlig karakter, der leder tanken hen på traditionel sydlandsk byggestil. Kombineret med moderne formgivning og materialer tilfører natursten byggeriet en spænding mellem oprindelighed og eksklusivitet.

Det har gjort natursten efterspurgt både til nybyggeri og moderniseringer, hvor man søger en løsning lidt ud over det sædvanlige hvad enten det er ude eller inde.

Stenpaneler samles som legoklodser
Hidtil har stenbeklædning af væg og mur være dyrt og vanskeligt og har derfor haft et begrænset anvendelsesområde. Men med et nyt, modulopbygget stenpanel, Stonepanels® fra Kongebro, er det blevet meget nemmere og derfor også billigere at sætte massive stenpaneler op på vægge, mure, søjler og andre lodrette flader.

Panelerne samles som legoklodser, og resultatet er en flade af massive sten i varierende farve og størrelse. Det giver byggeriet særpræg og eksklusivitet.

Fem varianter
Kongebro Stonepanels findes i fem varianter: to typer Black Slate (sort naturskifer), én type MultiColor (skifer med et højt indhold af jernoxider) og to typer Granit (sandfarvet granitsten).

De forskellige Stonepanels har hver deres særpræg: Black Slate veksler med lyset, MultiColor giver overfladen et unikt farvespil, og Granit passer perfekt til lyse gulve i fx ask.

Sammen med glatte byggematerialer har naturstensfladerne en helt speciel effekt. Fx er Stonepanels og glaspartier en fantastisk kombination, hvor den rustikke hårdhed og de rene glasflader giver bygningen et både moderne og klassisk udtryk.

Også indendørs er der mange muligheder, fx endevægge, pejsepartier, rumdelere og bardiske.

Patenteret modulløsning
De modulformede stenpaneler produceres af verdens største naturskiferproducent, Cupa Pizarras i Spanien. Stonepanels er opbygget af en armeret betonbund, hvorpå der er faststøbt massive natursten.

Naturstensmodulerne er udformet i en forskudt form, som gør montering lettere, samtidig med at man undgår synlige samlinger.

Det er en helt ny løsning, som Kongebro sammen med den spanske producent har patent på i Europa. Stonepanels er frosttestede og har en holdbarhed på mindst 100 år under nordiske klimaforhold. Ud over den visuelle effekt opnår man altså med Stonepanels at gøre murværket mere modstandsdygtigt over for vind og vejr.

Miljøvenlig produktion, transport og holdbarhed
Naturskifer og granit er ikke fremstillet gennem en industriel proces. Stenen skæres direkte ud af klippen og bearbejdes i hånden til passende stykker. Det er således den rene klippe, der monteres på væggen.

Naturmaterialerne er miljøvenlige, de indeholder ikke tilsætningsstoffer og har en lang holdbarhed. Også transporten fra produktionsstedet sker under hensyn til miljøet, da stenene fragtes med tog og skib.

Skifer omkring pejsen i Fitness dk
Fitness dk på Nygårdsvej i København valgte Kongebro Black Slate naturstensmoduler på væggen omkring pejsen i centrets rekreative område. Den optændte pejs, de store brændeknuder og de kraftige, rustikke moduler i ægte, håndhugget naturskifer giver en naturlig, rå kontrast til centrets lyse og minimalistisk moderne interiør med store, rene flader og vinduespartier.

Moderne og urgammelt på samme tid
 

Læs mere her

tags: Europa, København, Spanien, kreativ, miljø, miljøvenlig,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar