mandag den 5. december 2011

Indbrud på julemenuen

Juledagene er højtid for mere end andesteg, konfekt og samvær med familien. Det er indbrudstyvenes foretrukne arbejdstid, og antallet af indbrud i juledagene er større end nogen anden tid på året.

Faktum er, at der i juledagene stjæles for over 20 millioner kroner i værdier i danske hjem, og alene juleaften begås syv gange så mange indbrud, som på andre "populære" dage.
Årsagen til de mange indbrud skyldes de mennesketomme boliger, fordi mange rejser væk for at være sammen med familien i julen, og derfor lader tyvene få frit spil.
De fleste danskere får ikke gjort nok for at holde tyvene fra huset, hvilket gør det nemt og hurtigt for dem at opsøge et helt villakvarter.

Fire ting du kan gøre
Bording Design & Sikring arbejder med at rådgive og sikre folks hjem og private ejendele, og har gode råd til, hvad der mest effektivt kan forhindre tyven i at vælge netop dit hus i juledagene. Nogle ting kan du hurtigt selv gøre, mens andre kræver faglig ekspertise, hvilket dog ikke er så omfattende som det lyder. I bund og grund handler det om at gøre sit hjem så svært og lidt attraktiv at bryde ind i som muligt.

Tænd lys
Et tænd/sluk ur er en hurtig, billig og meget effektiv måde at forbedre den præventive sikkerhed på. Især hvis du slutter radio og/eller tv til, så det udefra både ser ud og lyder som om, der er nogen hjemme.

Sæt lys op – udenfor
Udendørslamper med bevægelsessensor hele vejen rundt om huset er en god hjælp, når du selv færdes omkring huset. Samtidig er det en ting tyve ikke bryder sig om. Husk: ulovligheder foregår bedst i mørke.
Har du en udendørs stige, så fjern den eller lås den fast.

Tjek døre og vinduer
Gå alle døre og vinduer igennem både indefra og udefra. Er rammerne halvrådne eller er der andet synligt i stykker, kan du være sikker, på at en tyv tager det som en invitation til at komme indenfor.

Tjek låsene
Nogle indbrud foregår meget voldsomt ved at tyvene brækker døren op. Hvis du har en solid dør i god stand, vil tyven måske prøve at dirke døren op. Låse bliver slidt og jo ældre og mere slidt en lås er, jo nemmere er det at bryde den op. Det koster ikke nær så meget som de fleste tror at få skiftet låsene ud, og beløbet kan være givet godt ud.

"De ting folk selv kan gøre opfordrer vi dem altid til at gøre med det samme, men det kan være en god sikkerhed for både ting og mennesker, at der er styr på de lidt mere krævende tiltag. Sikring af vinduer og udskiftning af låse kræver en fagmand, hvilket oftest kan klares på et par timer, og vores erfaring er, at det koster mindre end folk tror" udtaler Bertel Bording fra Bording Design og Sikring.

Gode låse før alarmsystemer
Som det for nylig blev afsløret i DR’s "Task Force", så giver alarmsystemer langt fra den sikkerhed, de bliver solgt på: "Alarmer kan være en måde at sikre sit hjem på, men det må ikke træde i stedet for kvalitetslåse og en gennemgang af de mekaniske sikringer af vinduer og døre" advarer Bertel Bording. "Det er hér den største præventive effekt ligger og kan tyvene se, at et hus er godt sikret, er der stor sandsynlighed for at de går hus forbi."

Om virksomheden
Bording Design & Sikring har et tæt samarbejde med Sikker Danmark omkring landsdækkende rådgivning og installation af sikringsprodukter til både privat og erhverv. Der lægges vægt på moderne og gennemprøvede designprodukter og kompromisløs service.

Læs mere på: www.stopindbrud.dk og www.bording–design.dk
 

Læs mere her

tags: Danmark, juleaften, radio, indbrud, vold, virksomhed, arbejdstid,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar