tirsdag den 20. december 2011

Retur til nedtur - priser på huse og lejligheder falder igen - 'gaven' i 2011 er 2004-priser

Prisindeksene fra home og Danske Bank opgjort på faktiske salgspriser viser den seneste udvikling på boligmarkedet med bolighandler til og med november 2011.

Husprisindekset er geografisk vægtet, der benyttes et vægtet boligareal (række- og parcelhuse) og data er sæsonkorrigeret. En spejling med data fra Danmarks Statistisk viser også, at homes husprisindeks er en pålidelig indikator for udviklingen på boligmarkedet.

Se grafer og tabeller i vedhæftede dokumenter.

For yderligere kommentarer:
Mads Ellegaard
Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank, 25445187

home husprisindeks for november 2011:
homes husprisindeks viser, at priserne på enfamiliehuse på landsplan faldt med 0,3 % i november (sæsonkorrigeret), når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
Prisfaldet kommer efter en mindre stigning i oktober. Dermed er huspriserne på landsplan faldet i ni ud af 11 måneder i 2011.
Ser man over hele 2011 er priserne faldet med 5,8 %.
Huspriserne er nu på samme niveau som i september 2004.
Huspriserne er 20,8 % lavere, end da de nåede toppen i december 2006.
home ejerlejlighedsprisindeks for november 2011
Ifølge homes ejerlejlighedsprisindeks faldt priserne på ejerlejligheder på landsplan med 2,2 % (sæsonkorrigeret) fra oktober til november når man måler pris-udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
Prisfaldet kommer efter en mindre stigning i oktober.
Siden årsskiftet er priserne faldet med samlet 4,9 %.
Udviklingen i november er drevet af faldende priser i Region Hovedstaden, hvor priserne faldt med 3,8 %, mens priserne i Region Midtjylland steg med 0,5 %.
Ejerlejlighedspriserne er 28,5 % lavere, end da de nåede toppen i august 2006.
home forklarer den seneste prisudvikling:
?Oktober viste en meget spæd stigning i salgspriserne på både huse og ejerlejligheder. Med tallene for november ser vi igen et mindre fald i salgspriserne, og dermed fortsætter tendensen vi har set det meste af året,? siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i home:

?Forklaringen er, at den aktuelle finansielle uro skaber bekymring hos både købere og sælgere. Konsekvensen er, at mange købere søger bolig på sikker afstand bag pc-skærmen, og at sælgerne sætter prisen ned for at lokke dem til.?

?Den rekordlave rente sikrer, at vi trods alt ikke oplever de meget bratte prisfald, som vi så efter den første finanskrise i 2008. ?Rentegaverne? og boliger til 2004-priser er så at sige forudsætningen for, at der trods alt er danskere, der udnytter situationen ved at købe bolig nu,? siger Mads Ellegaard.

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, 2008, Danske Bank, december, boligmarkedet, Midtjylland, Region Midtjylland, Steen Bocian, 2006, Region Hovedstaden, Danske Bank,, kommunikation, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar