Miljørigtigt træ i rigtigt træmiljø det er Lundeborg Træ´s nyeste kapitel i historien om en lille specialvirksomhed, der med en ny placering er rykket ind i de voksnes rækker
Miljø har været kodeordet hele vejen igennem for tømmerleverandøren Lundeborg Træ gennem virksomhedens 16 årige levetid. Først og fremmest det miljørigtige træ i stedet for trykimprægneret, men nu også i et enestående miljø efter flytningen til en 265 år gammel, stor tømmerplads ved havnen i Svendborg.
Det er sket efter at en aftale kom på plads om leje af det store areal og haller på Baagøe & Ribers enestående tømmerplads i Kullinggade, Svendborg.
En ny æra er begyndt, både for den unge virksomhed, Lundeborg Træ, og for den 265 år gamle trælastvirksomhed med egen kajplads direkte til sundet, som nu igen bliver ramme om tømmerhandel efter nogle års pause.
[Miljøprofilen er grundlaget]
Fra starten i 1996 har indehaveren Christian Bidstrup haft en klokkeklar miljøprofil: Intet trykimprægneret træ, kun træ af ordentlig kvalitet og af sorter, hvor træets indbyggede forsvar mod svamp og insekter gør det nødvendige beskyttelsesarbejde.
Sideløbende har linolie-produkter også været en del af virksomhedens program, og kunderne har taget godt imod den konsekvente holdning til udelukkende at sælge kvalitetstræ i stedet for imprægneret, som i princippet er dårligt træ, pumpet med giftstoffer.
Den stædige holdning til kvalitet og miljø har især inden for de senere år udvidet kundekredsen betydeligt, fordi kunderne netop også har deres egen miljøprofil at forholde sig til. Og her ligger en del af forklaringen på at firmaet nu råder over 2250 kvm tømmerplads mod 450 kvm på den gamle adresse i Hesselager.
[Nemt at overskue lager og produkter]
Den gamle tømmerplads ved havnen i Svendborg er både fascinerende og fantastisk. Historiens sus mærkes i det øjeblik man kommer ind på pladsen med de smukke gule pakhuse, de store haller og den tidligere direktørbolig, der nu er blevet til kontor både for Lundeborg Træ og et par andre virksomheder.
Og den nye adresse et drømmescenarie både for firmaet og for kunderne, for nu kan alt træ lagres og præsenteres så både private og professionelle kunder kan overskue det hele.
Lundeborgs Træ´s specialer er stadig det mere og mere populære robinie, og efterspurgt er også det store lager af tørt egetræ til bindingsværk, samt sveller, tømmer, pæle, planker, brædder, høvlede emner, drejede stolper med mere, og selvfølgelig lærketræ og douglas, som har været på virksomhedens program siden etableringen for 16 år siden.
Disse produkter kan anvendes til forskellige byggeprojekter, haveprojekter, hegn, stolper til folde, terrasser, møbler, og hvad man ellers kan finde på at bruge det til.
Efterspurgt er også kæmpemæssige planker til borde, og det er karakteristisk for Lundeborg Træ, at kunderne kommer fra hele Danmark, både private, kommunale og virksomheder med behov for ordentlig kvalitet og faglig rådgivning.
[Bidstrup Senior sejlede selv med træ]
Christian Bidstrup har selvfølgelig taget sine to gamle træjoller fra 1910 og 1942 med ned til den gamle tømmerplads, hvor varerne netop blev transporteret med skib i gamle dage.
Og Christian Bidstrups far, Robert Christian Bonavandt Bidstrup, har såmænd selv sejlet med træ til Svendborg i 30´erne, hvor han var elev på navigationsskolen. Turene gik fra Finland med kæmpelaster på store, sejlførende skonnerter.
Han sejlede for flere Svendborg rederier, bl.a. A.E. Sørensen på deres Patricia , den største skonnert af dem alle.
[Da Lundeborg blev konkurrent]
At den lille og stadig unge virksomhed - etableret hjemme i privaten i Lundeborg en dag skulle rykke ind hos den gamle gigant, Baagøe og Riber er en eventyrlig historie. Og med til historien hører at godsejer N.F.B. Sehested på Broholm i 1861 tog konkurrencen op med storkøbmænd som Baagøe & Riber ved at anlægge havn og bygge pakhus i Lundeborg.
Det var man ikke begejstret for i Svendborg, hvor man kunne mærke konkurrencen fra Lundeborg, men efter nogle år blev det meddelt at etablissementet i Lundeborg er i en tilstand, der nærmer sig hendøen .
Det kan man læse i den nye bog Østers og havregrød om Baagøe & Ribers 265 årige historie, udgivet af Svendborg Museum.
De gamle købmænd i de to slægter havde dog nok ikke regnet med at det en dag skulle blive en lille virksomhed fra Lundeborg, som skulle føre historien videre.
Læs mere her
tags: Danmark, giftstof, direktør, Ribe, virksomhed, Svendborg, Finland, konkurrence, miljø, miljørigtig,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar