torsdag den 10. maj 2012

Friske krydderurter til grill maden

Det er dejligt med friske krydderurter lige ved hånden til at få det bedste ud af kødet eller fisken på grillen.
Et godt tip er at købe fem-seks af dine favorit krydderurter og plante over i en selvvandingskasse, hvor de kan vokse og give friske skud til hver dag hele sommeren.

Vælger du krydderurter i store potter, har du bedre chance for masser af grønt. Klip løs og vand 1-2 gange om måneden. Krydderurterne er gødet, så de skal kun passes med vand. Grønne fingre er således ikke strengt nødvendige for et godt resultat.
Tænk også på, at krydderurter betyder, at du kan skære ned på salt, fedt og sukker i maden.

Her har vi valgt at sætte purløg, citrontimian, karryurt, oregano, ægte laurbær og rosmarin sammen. Du kan også vælge dild, estragon, mynte m.m. På terrassen vil det se pænt ud at gemme selvvandingskasse og plantesæk i en skjuler for eksempel i polyrattan flet. Den fås i flere farver, matcher mange havemøbler og falder ind i terrassemiljøet. Her fungerer den samtidig som et højbed lige ved hånden.

Selvvandingskasse får du til ca. 120 kroner. Ofte kan du få 2 af de store, frodige krydderurter for 70 kroner. Vil du have en fin afslutning er skjuleren 93x53x32 cm set til knap 500 kroner i Plantorama og på www.plantorama.dk
Husk, at friske krydderurter først skal tilsættes retten til sidst for at få smagen frem.

Vil du vide mere om krydderurter og ideer til lækre retter kan du hente en folder på www.plantorama.dk/da/articles/krydderurter


Læs mere her

tags: retten, miljø, Vælger, krydderurter,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar