tirsdag den 18. oktober 2011

Vildmarksbad forener natur, velvære og luksusliv i de danske hjem

Foråret er over os og haveredskaberne er fundet frem. Det giver røde kinder og ømme muskler efter mange timers arbejde i haven. Nu kan frugterne af arbejdet nydes i det seneste bud på elementær wellness i private hjem. Det hedder et vildmarksbad.

Træer trimmes, nye buske plantes, mens de gamle graves op og flyttes rundt. Bedene gøres klar til at levere sæsonens bær og grøntsager. Og alt arbejdet hilses hjerteligt velkomment af de fleste af landets husejere.

I måneder har vinteren været over os, og aktiviteterne i de danske haver har været sparsom. Men nu er det forår, og vi kan ikke få nok af havearbejdet og af at være ude i den friske luft.
Sådan er det år efter år. Og efter en dag med røde kinder og sved på panden trænger vi til hvile. Normalt trænger vi indenfor igen i de varme stuer, og først dagen efter genser vi vores haver. Men man kan faktisk vælge at blive ude og slappe af mens man nyder synet af dagens anstrengelser, takket være wellness–bølgen, som i disse år vælter ind over landet. En bølge, som har åbnet danskernes øjne for, at fysisk og psykisk velvære ikke kun behøver være en velfortjent lur på sofaen eller en tur i skoven.

Eksklusivt velvære i hjemmet
Nu kan velvære i allerhøjeste grad dyrkes i en mere eksklusiv udgave. En udgave, som forener vores trang til at være noget mere i naturen, som afstresser os og oven i købet løsner de spændinger, som uvilkårligt finder vej forskellige steder på kroppen efter en travl uge på jobbet.

Den udgave hedder et vildmarksbad. Det er et træbadekar med vand, der varmes op ved hjælp af en indbygget brændeovn eller med en mindre tidskrævende gasvarmer. Sådan et adskiller sig først og fremmest fra de mere gængse spa–bade ved prisen. Spabadene koster mellem 30.000 og 100.000 kroner, mens vildmarksbadene koster mellem 15.000 og 30.000 alt efter, hvilken træsort man ønsker. Det har, modsat spabadet, et langt mere naturligt og rustikt udseende, der ser indbydende ud i enhver have. Badet kan fås i luksusudgaver med indbygget lys og spa–funktion, men de bibeholder det rustikke ydre. Og de kan fås i simple udgaver uden andre funktioner end bænke og en ovn, der varmer vandet til præcis den temperatur, man ønsker.

Så i stedet for at trække indenfor kan hele familien nyde endnu et par timer i haven i det klare forårsvejr. Vel og mærke med dejlig varmt vand, rundt om hele kroppen.

–Da vi fik vores vildmarksbad var det vinter og min familie var ekstremt skeptisk. Ingen kunne gad smide tøjet i kulden, og de kunne slet ikke forestille, at det ville være andet end rent selvmord, når de skulle op igen og have tøjet på", siger Tue Patursson, der har et bad på sin ødegard i Sverige.

Men familien skiftede hurtigt mening. For i stedet for at fryse halvt ihjel efter en times tid i badet, var kroppen så dejlig opvarmet, at de tyve meter hen til huset uden tøj eller håndklæde var komplet uproblematisk. "Nu bliver vandet tændt så snart vi ankommer til ødegården, så vi hurtigst muligt kan komme i alle sammen", fortæller han. Og det uanset om det er sommer eller vinter.
Familiens begejstring fik Tue Patursson til at tænke på, hvor mange der ville kunne nyde godt af et bad i deres have og derfor begyndte han at forhandle dem via hjemmesiden TP–Vildmarksbad.dk

–Jeg kan kun anbefale badene. Ungerne er vilde med det og det samme er min kone og vores venner. Det er ganske enkelt en genial måde at være sammen på, siger han.

www.tp–vildmarksbad.dk kan i få flere informationer. Desuden er Tue Patursson selvfølgelig mere end villig til at optræde som kilde eller være behjælpelig med billedmateriale.
 

Læs mere her

tags: selvmord, Sverige, stress, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar