torsdag den 6. oktober 2011

To skøre piger - Nice to have!

Lige i udkanten af Rold Skov der hvor der både er frit udsyn og mange træer driver to piger et firma, der på få år er blevet en international succes. Firmaet hedder Nice to Have, pigerne hedder Jette Moberg og Lisa Jakab og nu går de på nettet med en webshop, der skal sikre, at alle får adgang til legetøjet, tøjet og de pudsige indfald fra Danmarks hurtigt voksende succes inden for brugskunst og design.

Når vi kalder pigerne på hhv. 38 og 39 år for skøre, sker det med deres velsignelse. Som Jette Moberg siger det: "Havde vi ikke været skøre, havde vi sikkert stadig siddet som ansatte på det reklamebureau, hvor vi mødte hinanden. Men vi var skøre nok til at satse alt, og nu designer vi for os selv". Her kan tilføjes, at pigerne ikke kun designer ting til det danske marked , men også til store dele af Europa. De søde og ofte anderledes produkter fra Nice to Have er slået an overalt, hvor de bliver set.

Nice to Have designer, producerer og sælger alt fra bøjler til børnetøj, knagerækker, pigetøj og meget mere. Det er bare ikke lige som alle de andre ting på markedet, for hos Nice to Have er en bøjle sikkert forsynet med pink hår, en varmedukke til pigeværelset hedder Hindbærta og sådan bliver det ved. "Nogle kalde det naivistisk og skørt. Det må de gerne for os vi tænker såmænd ikke på, om det er den ene eller anden stil. Vi laver det, der er inde i vores hoveder, og folk elsker det. Så måske er det ikke kun os der er skøre?", griner Lisa Jakab.

Firmaet startede egentlig i 2001 med Jette Moberg ved roret. I 2004 kom Lisa Jakab til, og ejer i dag 50% af virksomheden. De mange forskellige Nice to Have ting sælges i hundredvis af forretninger i Europa, og flere kommer til. Nu har virksomheden etableret en ekstra salgskanal på nettet med en webshop, der gør det muligt at købe de eftertragtede varer, uanset hvor man er. Netbutikken findes på www.nicetohave.dk

"Vi fik efterhånden daglige henvendelser fra ind– og udland med ønsker om at kunne købe vores varer online. Det kunne vi da ikke sidde overhørige så vi gik i gang med at bygge os en butik på nettet. Vi gør en hel del af det selv, og da vi er bare 3–4 kilometer fra et af landets førende bureauer inden for nethandel, har vi entreret med dem, så de holder os lidt i ørerne", smiler Jette Moberg.

En stor del af Nice to Haves varer fremstilles i Indien og Kina. For begge ejere er det en mærkesag, at det sker under ordentlige forhold for ansatte og absolut uden børnearbejde. Lisa Jakab beretter: "Vi er i Indien og Kina på besøg hos vores producenter flere gange årligt, og vi holder grundigt øje med arbejdsforholdene. Vi ved godt, vi skal betale lidt mere for varerne, når vi stiller så skrappe krav til arbejdsmiljø og arbejderbeskyttelse. Men det gør vi altså og så lever vi med den lidt højere pris. Vi vil ikke være andet bekendt, og vi undrer os tit over, at der er så mange danske og udenlandske firmaer, der får leveret varer fra de to lande i årevis uden nogensinde at besøge fabrikkerne. Hvordan kan de vide, om det hele går ordentligt til så?".

I foråret 2006 blev Nice to Have ramt af et alvorligt uheld, da hele virksomhedens lager gik op i flammer ved en voldsom brand. Nu er lageret genetableret, og midt i ulykken lærte de to piger noget positivt om deres kunder: "Vi fik helt utroligt mange varme og positive henvendelser fra Danmark og udlandet fra ganske almindelige mennesker, der havde hørt i detailforretningerne, at vores lager var brændt. Der kom breve, mails og telefonopkald. Det varmede og nu glæder vi os til at betale lidt tilbage med en fed netbutik med alle vores varer og med levering lige til døren", slutter pigerne, mens de spændte hopper op og ned foran skærmen billeder af prøverne på næste års julegavehit er netop ved at tikke ind på mail fra deres kinesiske leverandører.
 

Læs mere her

tags: Europa, Danmark, 2001, vold, kunst, Kina, Indien, udland, julegave, virksomhed, 2006, miljø, arbejdsmiljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar