søndag den 2. oktober 2011

En varm tur i vinterhavens vildmarksbad får bugt med stress og jag

Frosten har sat ind. Sneen ligger som et hvidt tæppe på græsset og stjernerne står skarpt på himlen. Det kan man nyde fra et dejlig varmt vildmarksbad i haven.

Haven behøver nemlig ikke kun at blive brugt til snemænd og sneboldskamp, eller som et kønt syn fra en lun vinduesplads vinteren over.

Med et vildmarksbad i haven kan man tilføje endnu en fornøjelig, sund og afstressende aktivitet til listen over vinteraktiviteter i haven. Hvad enten vildmarksbadet er fuld af familien en frostklar eftermiddag, et kærestepar i baljen under en spækket stjernehimmel eller en flok venner henover weekenden, der damper af i badet med en flok kolde øl, så er det i alle tilfælde en fantastisk oplevelse at dele med hinanden.

Vandet skal blot varmes op et par timer inden det når de ideelle 38–40 grader, og så er det blot at hoppe i baljen og nyde varmen, vintervejret og hinandens selskab.

Hvis det står til Tue Patursson så skal han helst opholde sig i baljen det meste af vinteren. Efter at han sidste år selv købte et vildmarksbad i eg, fik han lyst til at give folk samme mulighed, og han startede sit eget firma, TP–Vildmarksbad. "Jeg elsker at være udenfor, og med vildmarksbadet har jeg fundet endnu en grund til at være ude. Og så kan jeg oven i købet lokke min familie med uden problemer", siger han begejstret.

Nyt wellness–fænomen inviteret til forbrugsfest
Vildmarksbadet er den ukendte, men velkomne gæst til den danske forbrugsfest. I de andre nordiske lande har vildmarksbadet været populært længe. Men herhjemme er det først så småt ved at finde vej til danskernes haver. Et af de luksusfænomener, der allerede har fundet en solid plads på markedet af velværeprodukter er spabadene. Sælgerne af den el–drevne poolmodel af et vildmarksbad rapporterer om et stigende salg. Til trods for, at sekretariatschefen, for det Økologiske Råd, Christian Ege, tidligere har oplyst, at det koster mellem 8.000 og 10.000 at holde vandet i et spabad på 37 grader en halv time, hver dag året rundt.

Udover at have et rustikt og romantisk look, så koster et vildmarksbad ikke særlig meget at opvarme. De to kubikmeter vand, som det største af badene rummer, koster 70 kroner. Og så koster det selvfølgelig brændet. Vildmarksbadene koster mellem 15.500 og 32.000 kroner alt efter, hvilken træsort og model man vælger. Så alt i alt er der penge at hente ved at vælge den rustikke form for udeliv.

Vildmarksbadet er lavet af træ og fyldes med vand, der bliver opvarmet via en udvendig eller indvendig brændeovn. Der er flere forskellige modeller af vildmarksbadet og man kan selv vælge om der skal tændes op med gas eller brænde. Og hvis man er til lidt ekstra luksus så er der vildmarksbade med lys og spa–bobler.

www.tp–vildmarksbad.dk kan i få flere informationer. Desuden er Tue Patursson selvfølgelig mere end villig til at optræde som kilde.
 

Læs mere her

tags: vintervejr, roman, penge, stress, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar