mandag den 31. oktober 2011

Forbrugerne sparer penge på VVS med ny tjeneste

Forbrugere kan nu bruge Internettet til at finde markedets billigste VVS–produkter. På VVSpriser.dk kan man søge på tværs af landets førende forhandlere af VVS og det viser sig, at der er rigtig mange penge at spare.

Ca. 130 online butikker i Danmark sælger VVS–produkter, og det gør det til et omfattende projekt for den enkelte forbruger at finde den billigste vare. Det retter prisguiden VVSpriser.dk op på. De toneangivende, online VVS–butikker, som dyster på priserne på VVS–priser.dk, har tilsammen mange tusinde varenumre. Det betyder, at sitet ud over at give den billigste pris også er stedet, hvor man finder den vare, man søger.

Forbrugere sparer penge

I vedlagte skema er oplyst fire tilfældige produkter med deres pris hos den billigste butik på VVSpriser.dk, sammenholdt med en række online butikker som ikke er med på VVSpriser.dk.

Eksemplerne er utallige, og faktisk er det snarere reglen end undtagelsen, at forbrugerne kan opnå en stor besparelse ved at bruge VVSpriser som guide til deres VVS–indkøb. Mange varer varierer med over 100 pct.

VVS et gråt marked
VVS–markedet har traditionelt været kendt som et gråt marked, hvor priserne har været meget uigennemskuelige. Dette kendetegner stadig mange af de onlinebutikker, der sælger VVS i Danmark. – Jan Ole Madsen, direktør hos VVSpriser.dk, siger:
"Vi har mødt megen modstand mod ideen om at gøre priserne på VVS gennemsigtige for forbrugerne. Mange i branchen frygter at miste en indkomst, der reelt stammer fra overpriser, og det har vi fået at føle, når vi henvender os til dem."

Åbenhed skaber endnu billigere varer
Ikke desto mindre er mange af markedets mest innovative forhandlere gået med i samarbejdet, fordi de kan se fordelen ved at spille med åbne kort og konkurrere direkte på prisen.
"At butikkerne vælger åbenhed om priserne på en søgbar portal, er en god indikation på, at man her finder de absolut laveste priser, og det er mit håb, at konkurrencen mellem forhandlerne på sitet fører til endnu lavere priser," siger Jan Ole Madsen.

Forbrugere hjælper hinanden
Forbrugere kan på VVSpriser.dk se en række oplysninger om de enkelte butikker og deres produkter. Eksempelvis kan man se fragtprisen, og hvor lang leveringstiden er på en bestemt vare. For alle varer kan man se en graf, der viser prisudviklingen dag for dag. Desuden kan man som forbruger bedømme de enkelte butikker, og bedømmelsen er synlig for alle brugere af VVSpriser.dk.
 

Læs mere her

tags: direktør, Danmark, portal, penge, konkurrence, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar