torsdag den 20. oktober 2011

Stil krav til dine hvidevarer!

Klima og Energiministeriet står bag en ny uafhængig offentlig organisation kaldet ?Go?energi?. En mærkningsordning der er blevet stiftet for at fremme effektivt energiforbrug i alle husholdninger, i det private og offentlige erhvervsliv i forlængelse af Elsparefondens arbejde. Se efter mærkningen, når du skal købe nye hvidevarer til dit hjem og tjek også dine nuværende hvidevarers elforbrug med en hvidevareberegner og find ud af om din vaskemaskine eller dit køleskab bruger for meget energi, og om du bør skifte til en ny og mere energieffektiv model. Den nye energimærkning leder dig frem til energieffektive og billige elektronikprodukter og hvidevarer, næste gang du skal finde en ny vaskemaskine. ?Go?energi? mærket er blevet skabt for at lede kunderne frem til de produkter med lavt energiforburg og for at gøre markedet mere gennemskueligt.

Tænk på miljøet og spar penge på din elregning. Stil krav til dine nye hvidevarer det kan betale sig. Hvidevarer med høj energimærkning A, A+ eller A++ bruger lidt strøm f.eks bruger et køleskab med mærkningen A++ mindre strøm end et A-køleskab, og derfor er det en god ide at sætte sig ind i energimærkningen, inden man skal ud og købe nye hvidevarer.

Hvad gør du med dine brugte hvidevarer, når du skal investere i nogle nye? Både store som små elektroniske produkter indeholder giftstoffer, som kan forårsage stor skade på miljøet. Så man bør tænke sig om, når det gamle køleskab er klar til at blive skiftet ud med en ny model. Hos Elgiganten har kunderne mulighed for at få afhentet de gamle hvidevarer produkter samtidig med, at de nye bliver leveret - så bliver de gamle hvidevarer genvundet eller genbrugt på en miljøvenlig måde. Det koster et transportvederlag på 150 kr., men man sparer til gengæld også sig selv for at skulle køre på den lokale genbrugsstation. Køb hvidevarer med tanke på miljøet og din økonomi.

Læs mere her

tags: Elsparefonden, giftstof, økonomi, Elgiganten, energiforbrug, penge, energi, miljø, organisation, miljøvenlig, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar