onsdag den 7. september 2011

Vildmarksbad - Det rustikke og romantiske alternativ til spabadet

Nyt luksusfænomen på vej til Danmark.

Et, som både er rustikt, romantisk og miljøvenligt. Det hedder et vildmarksbad.

Vildmarksbadet er lavet af træ og fyldes med vand, der opvarmes via en brændeovn, som er en del af badet, men som er afskærmet fra den del, hvor op til seks personer kan sidde.

I aviser, magasiner og tilbudsblade bliver vi bombarderet med oplysninger om, hvordan spabadene for alvor har fundet vej til danskernes haveliv. Og da vores pengepunge bliver tykkere og tykkere, bliver det muligt for stadig flere at kaste mellem 30.000 og 100.000 kroner efter luksusudstyr, som kan forsøde tilværelsen.

Derudover lever vi i en tid, hvor der er fokus på vores individuelle velvære og udvikling. Og det kan næsten ikke være mere oplagt end at øge den slags i et udendørsbad, hvor man kan være en del af og iagttage naturen sommer såvel som vinter.

Men der er visse forskelle på et spabad og et vildmarksbad. Først og fremmest er der boblerne, som spabadene producerer, så snart der bliver trykket på knappen. Det evner det rustikke vildmarksbad ikke. Men det betyder derfor også, at vildmarksbadet ikke belaster miljøet i samme alvorlige grad som et spabad. På nær lige det beskedne øgede vandforbrug som et vildmarksbad medfører.

Sælgerne af spabade fortæller ofte køberne, at det koster mellem 4.000 –6.000 kroner at holde vandet på 37 grader en halv time hver dag året rundt. Det svarer til en tredjedel af en gennemsnitlig dansk families forbrug af el og varme. Men ifølge sekretariatschef, for det Økologiske Råd, Christian Ege, så er det mere korrekt at tale om en fordobling af elforbruget, skriver Politiken d. 9. juli.
At øge sit private energiforbrug i den grad står i skarp kontrast til Danmarks deltagelse i internationale klimaaftaler, som forpligter Danmark til at mindske energiforbruget betydeligt indenfor de næste par år.

Udover miljøet er der en anden væsentlig forskel på et spabad og et vildmarksbad. Vildmarksbadet koster nemlig mellem 15.500 23.000 kroner, alt efter hvilken træsort, der vælges. Og derfor kan langt flere mennesker nyde godt af den afstressende stemning, som et vildmarksbad i villa– eller sommerhushaven kan sprede.

I de andre nordiske lande har vildmarksbadet været populært længe. I Danmark er det så småt ved at komme med på bølgen af wellness–fænomener. Flere vælger at anskaffe sig denne rustikke udgave af et spabad, og der kommer stadig flere forhandlere.

Det fortæller Tue Patursson, som efter selv at have købt sig et bad, er blevet vildere og vildere med det. "Jeg købte et vildmarksbad, fordi det er en optimal måde at være sammen hele familien på, og det er en helt fantastisk oplevelse at sidde sammen og kigge op i himlen", siger Tue Patursson, der af samme grund er begyndt at forhandle dem.

Hvis I føler Jer inspireret til at skrive en artikel om vildmarksbadene eller eventuelt bruge uddrag af denne mail er I velkomne, vi vil blot bede Jer nævne TP–Vildmarksbad. På www.tp–vildmarksbad.dk kan I også få flere informationer. Desuden er Tue Patursson selvfølgelig mere end villig til at optræde som kilde.
Der stilles naturligvis også gerne et glas koldt hvidvin og et varmt bad til rådighed efter aftale. Billedmateriale kan rekvireres!
 

Læs mere her

tags: Danmark, klimaaftale, Politiken, roman, energiforbrug, penge, stress, energi, miljø, miljøvenlig,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar